Főoldal > MOZGÁS > Melyek a legjobb jóga gyakorlatok?

Melyek a legjobb jóga gyakorlatok?

jógajógapózok
0

Írta:

A jóga amellett, hogy remek stresszűző, erősít és rugalmassá tesz. Ezzel a néhány gyakorlattal a csípőtájék és a medencefenék izmait tudod átmozgatni!

Ha ezt a tájékot erősíted a jógával, az nem csak az izmaid, de az itt található szervek, többek között a hólyagod egészségére is jótékonyan hat. A kutatások szerint azoknál a nőknél, akik a jóga órákon rendszeresen megdolgoztatják ezt a területet, 70%-al csökkentek az inkontinencia tünetei, és a stresz-szintjük is.

A következő pózokat érdemes kipróbálnod a következő otthoni jóga során.

Híd

Feküdj a hátadra, a lábaid legyenek csípőszélességben szétnyitva, előre felé, a karjaid pedig oldalt, tenyérrel lefelé. Hajlítsd be a térded, lélegezz be, majd amikor kilélegzel, emeld fel a csípőd, míg tenyereid és talpaid legyenek a padlónak nyomva, a combjaid legyenek párhuzamosan a talajjal. Ismételd meg 3-5 alkalommal.

Tehén/Macska

Térdelj le, és támaszkodj meg a tenyereiden a földön úgy, hogy kezeid a vállad alatt, térdeid pedig a  csípőd alatt legyenek. Lélegezz be, majd emeld meg a mellkasod és a fejed, hogy a hátad homorú legyen, mint egy függőágy. Összpontosíts a medence környéki izmokra. Légzés közben lassan kezd el domborítani a hátadat, az álladdal pedig közelíts a mellkasod felé. Ismételd meg az egészet 8-10 alkalommal.

Istennő

Az istennő pózhoz a lábaiddal állj kissé szélesebb terpeszbe mint a csípőd szélessége, és egy kicsit fordítsd kifele a lábujjaidat. A térded hajlítsd be egy kicsit, hogy a bokád mögött legyen, majd a csípőd és a fenekedet megdolgoztatva csinálj egy magas guggolást, miközben karjaidat könyökhajlítással oldalt emeld a levegőbe, mint az indiai istennők szobrán láthatod. Ezután vedd fel a kezdő álló helyzetet, majd ismételd meg 2-3 alakalommal a gyakorlatot.

Hegy

Zárd össze a lábaid, és állj így a jógaszőnyegre, lábujjaid, sarkad, talpad is érintsék a talajt. Feszítsd meg a combodat úgy, hogy érezd a hátad és a belső combod izmainak megfeszülését is. Emeled mega  fejed, állad legyen párhuzamos a talajjal, karjaidat pedig egyenesen, 45 fokos szögben emeld meg oldalt, mintha egy sátor-, illetve hegyformát alkotnál. Kilégzéskor lazítsd el az izmaid, majd belégzéskor feszítsd meg újra. Ismételd ezt néhány alkalommal.

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X