Főoldal > MOZGÁS > A 4 legjobb zsírégető gyakorlat

A 4 legjobb zsírégető gyakorlat

mozgássportzsírégetés
0

Írta:

Ezekkel a gyakorlatokkal garantáltan nem lesz gond a nyári bikini alak elérése.

Nincs más dolgod, mint heti (legalább) három alkalommal 30 percet rászánni a következő gyakorlatokra, és pár héten belül már látni fogod a változást. Nem hiszed? Próbáld ki!

1. Négyütemű fekvőtámasz

Még a rendszeresen edzőknek is kihívásokat okoz, de ez ne riasszon el! A mozdulatsor hatékonyan égeti a zsírt, javítja a tartást, valamint erősíti a lábakat és a felsőtestet is – tehát szuper alakod lesz tőle!

Így végezd el: Állj kisterpeszbe, ereszkedj le fekvőtámaszba, majd a lábaiddal válts át guggolásba. Ezután állj vissza a kiinduló pozíciódba és ugorj olyan magasra, amilyen magasra csak tudsz.

37459767 - gorgeous blonde woman warming up and doing some push ups a the gym

2. Vízszintes hegymászás

Ez a nehéz gyakorlat rendesen le fogja szívni az energiáidat, ezért csak alapos bemelegítés és nyújtás előtt vágj neki! Mindamellett, hogy tónusossá teszi az alakodat, az egyik legjobb zsírégető gyakorlatnak is tartják, tehát mindenképpen megéri kipróbálni!

Így végzed el: Helyezkedj alkartámaszba, majd a jobb térdedet húzd fel egészen a melledig, majd nyújtsd vissza. A gyakorlatot a bal lábbal is ismételd meg és figyelj rá, hogy a gerinced végig egyenes maradjon!

3. Terpeszes guggoló ugrás

A gyakorlat alatt teljes egészében érezni fogod, ahogy olvadnak le a pluszkilók: többek között erősíti a külső-belső combot, a feneked, a karokat, valamint a hát alsó részét is.

Így végezd el: Állj terpeszállásba, majd óvatosan guggolj le addig a pontig, amikor már a kezeid segítségével fel tudsz ugrani a levegőbe – pontosan úgy csináld, mintha síelnél! A gyakorlat végeztével alaposan nyújtsd le a karjaidat és a lábaidat.

Extra tipp: Minél nagyobb terpeszbe állsz, annál jobban erősíted a combjaidat!

4. Terpeszes csapások

A Magyarországon régebben „paprikajancsi” néven elhíresült aerob gyakorlat pont ugyanúgy működik, mint a szeretnivaló kis játék – arról viszont ne is álmodj, hogy könnyű lesz megvalósítani ezt a mozdulatsort!

Így végezd el: Helyezkedj egyenes állásban majd a lábaiddal ugorj ki oldalra, a kis terpeszállásból pedig lendülj vissza egyenes állásba. A karjaidat hasonló elven mozgasd: egy időben tárd szét a karjaidat, majd a fejed fölött óvatosan érintsd őket össze, ha visszaértél a kiinduló pozícióba.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X