Főoldal > EGÉSZSÉG > A legfinomabb méregtelenítő csodaturmixok

A legfinomabb méregtelenítő csodaturmixok

diétafogyásgyümölcsimmunrendszerméregtelenítésturmixvitaminzöldség
0

Írta:

Olyan csodaturmixokat mutatunk, amik nem csak finomak, de szuper méregtelenítő hatással is bírnak.

Méregteleníteni mindig kell. De talán tavasszal a legkönnyebb a dolgunk, hiszen ahogy melegszik a levegő, nem csak több folyadékot, de jóval kevesebb kalóriát, és sok-sok lédús zöldséget és gyümölcsöt kíván a szervezetünk.

Sárgarépa-retek-almaturmix

Ez a tavasz legelső olyan méregtelenítő itala, amit friss hozzávalókból készíthetsz el. Dobj a gyümölcscentrifugába egy almát és egy sárgarépát, 4 retket, és hörpintsd fel a reggeli mellé. Ettől nem csak felébredsz és felfrissülsz, de rengeteg vitamint és ásványi anyagot juttatsz a szervezetedbe. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást, méregtelenít, jó hatással van az epehólyag működésére és a beleket is alaposan kipucolja. Nem mellesleg isteni íze van.

Almás céklaturmix

Olyan csodaitalra vágysz, ami amellett, hogy finom, rengeteg pozitív hatást fejt ki szervezeted számára? Akkor iktasd be étrendedbe az almás céklaturmixot. Nem lesz másra szükséged, mint két almára, egy fél céklára és két kisebb zellerszárra. Annyi a teendőd, hogy lepréseled a levüket, díszítés gyanánt pedig felhasználod a zellerszárat. Az így kapott ital méregtelenítő, immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású. Érdemes minden nap fogyasztanod, hiszen remek antioxidáns turmix, ami nem csak egészségedet, de szépségedet is megőrzi.

beet Juices and vegetables on white wooden table top view, Image: 238877886, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Mangós eperturmix

Ha az édesebb ízeket részesíted előnyben, vagy csak szívesen nasiznál valami finomat bűntelenül, mindenképp dobj össze egy eperturmixot. Préseld ki egy alma levét, facsarj ki egy lime-ot, és tedd bele a tumixgépbe. Egy marék epret és egy fél mangót dobj a gyümölcslé mellé, majd alaposan turmixold össze. Ha túl sűrű, adj hozzá annyi ásványvizet, hogy megfelelő állagú legyen. Ez a szuperital nem csak a méreganyagokat űzi ki a szervezetedből, de a vírusokat és baktériumokat is. Rendszeres fogyasztását immunrendszered meg fogja hálálni.

+ 1: Uborkás, citrusos frissítő

Ez az ital egy picit más lesz, mint a fent bemutatott turmixok. Kifejezetten szomjoltó, leginkább limonádéhoz hasonló ízvilágot képzelj el, extra vitaminokkal és rengeteg jótékony “mellékhatással”. Nincs más dolgod, mint héjastól elkarikázni egy egész citromot és narancsot, valamint egy kisebb kígyóuborka felét. Mindezeket tedd egy liter ásványvízbe, és csavard bele egy citrom és egy narancs levét. Dobj a kész üdítőbe néhány friss mentalevelet, de az ínyencek levendulával is megbolondíthatják. A végeredmény magáért beszél: nem csak szemet gyönyörködtető finomságot kapsz, de annyit tesz szépségedért és egészségedért, ami egy igazi wellness csajnak elengedhetetlen a mindennapjaihoz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X