Főoldal > DIÉTA > Életmódtervező program: A világ tele ingyenes motivátorokkal!

Életmódtervező program: A világ tele ingyenes motivátorokkal!

diétafogyásfogyókúragasztromotivációtáplálkozás
0

Írta: and

6. rész

Pedig van takarékosabb módja is súlyvesztésnek. A motiváció (szinte) az utcán hever, csak le kell hajolnod érte.

A segítő eszközök tárháza szélesebb, mint gondolnád. Sok-sok apróságból lehet ihletet meríteni, ha fogyna az energiád, apadna a motivációd. Az viszont fontos szempont, hogy a választott csatorna megszólítson, hogy érezd: ez az eszköz valamiért a tiéd. Mint sok minden másnak, ennek az alapja is az önismeret. Ha tudod, mire indulsz be igazán, könnyebb lesz motivációs eszközt választanod.

Várd el a sikert magadtól!

Te is azok közé tartozol, akiknek szükségük van a külső hatásra, úgy is mondatnánk egy kis fenékbe rúgásra ahhoz, hogy előre mozduljon? Vagyis nem motiválod magad, inkább csak hagyod magad motiválni. Akár némi retorziót is igényelve, vagyis kizárólag azért, hogy ne szakadjon a nyakadba a büntetés. Ez azonban – az esetek 90 százalékában – zsákutca.  Az instinsic vagyis belső motivációval hozható létre igazi és tartós ösztönzés.

A vágyaidért elszántsággal és bizonyosággal kell dolgoznod, egyszersmint elvárnod a sikert, hiszen azt fogod kapni, amire számítasz! Fogadjunk, hogy ritkán kérdőjelezed meg, hogy a széked megtart-e,  hiszen elvárod tőle ezt. Így működik a motiváció is. Tökéletesen bíznod kell a pozitív végkimenetelben! Számíts a jó eredményre úgy, ahogyan egy számodra fontos eseményt vársz, izgalommal és örömmel!

Állítsd össze az inspirációs eszköztárad!

A motiváció körbevesz, csak nyitott szemmel kell járnod. Íme, néhány igazán hétköznapi ötlet az erőmerítéshez:

Példaképek

A jó példakép előre visz, erőt ad vágyaid megvalósításához, megcsillantja annak reményét, hogy neked is sikerülhet. Jelzőbójaként szolgálhat számodra. Amikor meginognál, egyszerűen tedd fel magadnak a kérdést: ő mit tenne most a helyedben?

Blogok

Találj a célodban támogató, inspiráló blogokat a világhálón! (Ilyen az én blogom, a Súlyvesztőhely is.) Mentsd őket a könyvjelzők vagy a kedvencek közé, hogy egyetlen kattintással elérhetőek legyenek. Előny, ha a választott virtuális napló gyakran frissül, ám a kedvenc bejegyzéseidet később is újraolvashatod.  Hagyd, hogy hassanak rád az olvasottak! A motiváció testi érzete kicsit a szereleméhez hasonlítható: egyfajta rebbenő érzés a gyomor tájékán, amitől máris elszántabbnak érzed magad.

Fotók

Régen volt a „tedd ki a hűtőszekrényre”, ma hasznosabb, ha a telefonodban, laptopodban vagy a határidőnaplódban hordod. Felejtsd el az elrettentő fényképeket, kit érdekel, mi volt régen! Csak az számít, mi van most! A feladat egyszerű: örökítsd meg magad, amikor jól érzed magad a bőrödben. A vidám fotók könnyebben túllendítenek a nehézségeken, és azt hirdetik: az élet szép!

motivation2.jpg ()Zenék

Az edzésnél is plusz hajtóerőt jelent, ha a kedvenc számaidra mozogsz, ráadásul a szervezeted működésére is hatással van: változik a szívritmus, a vérnyomás és a légzésritmus is. A zene hatására a görcsök hamarabb oldódnak, a hangulat javul és kisebbnek tűnnek az akadályok is.

Filmek

A filmekben olykor ugyanazok az élethelyzetek elevenednek meg, amelyeket mi is megélünk, mindez fűszerezve a forgatókönyvíró és a rendező személyes megéléseivel, tapasztalataival. Ha megragad egy jó gondolat, írd fel, még jól jöhet későbbre…

Magazinok

A női magazinokban – a színes képi világ mellett – szintén nagyszerű gyöngyszemekre lehet bukkanni. Bepillantást nyerhetsz azok életvezetésébe, akik számodra vonzó életet élnek, praktikáikat, tanácsaikat pedig te is cselekvésre válthatod.

Tippem: rendszeresíts egy mappát azoknak a cikkeknek, amelyek megragadtak, a megfogó képekből pedig készíts tablót!
 vagy álomfalat magadnak.

Segíts te is másoknak!

A legkészségesebb noszogatók a sorstársak és a közeli barátok, családtagok. A legjobb, ha kölcsönösen segítitek egymást. Beszéljétek meg, hogy időközönként számot adtok arról, hogy is álltok a tervetek megvalósításával, ez húzóerőként szolgál majd, hiszen egy szárnyaló szövetséges mellett senki sem szeretne lemaradni. Kutatások bizonyítják, hogy a csapatban fogyókúrázók sokkal több kilót adnak le, mint a magányos harcosok. 

A következő (befejező) részben: Légy profi élet-szervező!

Ide kattintva elolvashatod az első részt!  Ide kattintva a másodikat, itt a harmadikat, itt a negyediket és itt az ötödiket.

Csatlakoztál már a Szexi Has Programhoz? Itt megteheted: http://sulyveszto.blog.hu/ vagy életmódtervező site http://eletmodtervezes.hu/

Fotó: Profimedia – Red Dot, Pinerest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X