Főoldal > MOZGÁS > Karcsún mítoszok nélkül

Karcsún mítoszok nélkül

fogyókúrasporttestmozgáswellness
0

Írta: and

Több zsírt lehet elégetni hosszabb edzéssel – alacsonyabb intenzitáson. Ha feleslegünktől szeretnénk megszabadulni, akkor nemcsak az a lényeg, hogy százalékosan minél több zsírt égessünk (ezt teszi a könnyebb tempó), hanem a lehető legtöbb kalóriát is kell elégetnünk. Gyorsabb gyaloglással, erősebb futással percenként több üzemanyagot használunk. De természetesen kezdetben nem vagyunk képesek sokáig intenzívebben edzeni, ezért […]

Több zsírt lehet elégetni hosszabb edzéssel – alacsonyabb intenzitáson.
Ha feleslegünktől szeretnénk megszabadulni, akkor nemcsak az a lényeg, hogy százalékosan minél több zsírt égessünk (ezt teszi a könnyebb tempó), hanem a lehető legtöbb kalóriát is kell elégetnünk. Gyorsabb gyaloglással, erősebb futással percenként több üzemanyagot használunk. De természetesen kezdetben nem vagyunk képesek sokáig intenzívebben edzeni, ezért törekedjünk a fokozatosságra! Kezdjük óvatosan, és ha már gyakorlottak vagyunk, ne féljünk olykor kilépni a „konfortzónából”, beleadhatunk néha kicsit többet is.

Ha nem dolgozol gyakran és keményen, akkor az edzés időpocsékolás.
Ez a gondolkodásmód tart sokakat távol az edzőtermektől, sportpályáktól, mozgásprogramoktól. Kutatások bizonyítják, hogy bármilyen aktivitás szerencsésebb, mint a semmittevés. Gondolnád heti egy óra sétáról vagy kertészkedésről, hogy csökkenti a szívpanaszok kockázatát?

Elég kitartóan edzve biztosan elérhető a kívánt eredmény.
Valójában a genetika óriási szerepet játszik ezen a területen is. Ugyanazt a gyakorlatsort végezve nagyon sokféleképpen tudunk reagálni. Ki így, ki úgy. A saját állóképességi fejlődésünk, vagy erőszint növekedésünk gyökeresen eltérhet másokétól. Az alakunk sem formálódik egyformán…

Az edzés a kívánt testsúly elérésének  egyetlen biztos módja.
Ez is több tényezőtől függ, pl.a genetikától és a táplálékbeviteltől. Ugyanolyan edzéssel egyikünk nádszálvékony lesz, míg a másik szinte semmit sem változik. Igazságtalanság? Lehet, de ezért kell minden más tényezőt is a helyére tennünk. Mindenesetre hosszútávon csak aktívan tudjuk súlyunkat és egészségünket megőrizni.

Aki fogyni akar, ne súlyzózzon, mert csak felfújódik!
A testedzés szakemberei az erőedzést és a zsírégető edzést együtt ajánlják. A súlyzók segítenek megtartani az izomtömeget, ami a kardió edzés során kalóriát fogyaszt. A kör bezárul!

Az aquarobic csak időseknek és sérülteknek való.
Még az élsportolók is használják! Egy kellemesen fárasztó, vízben végzett torna igazi kihívás lehet bárki számára!

Az otthoni edzés kitűnő, de igazán csak az edzőterem eredményes.
Ma már egyre többen találják kényelmesebbnek az otthoni testedzést. Számtalan fejlett eszköz segíti ezt. Igazából a leghatásosabb az az edzésprogram, amelyben rendszeresen tudunk részt venni! Lehet az otthon, a szabadban vagy csillogó edzőteremben is akár.

Még több mozgás:
http://fitnesz.lap.hu/ 
http://aerobic.lap.hu/
http://spinning.lap.hu/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X