Főoldal > MOZGÁS > Szexi karok edzőterem nélkül

Szexi karok edzőterem nélkül

bicpeszkaredzéstricepsz
0

Írta: and

Formáld tökéletesre A karok alakformálását „szépészeti beavatkozásnak” is lehetne nevezni, mert az itt elhelyezkedő izmok kevésbé vesznek részt tested működésében. Szemben például a törzs többi izmával, amelyek ereje, jó állapota elengedhetetlen például a gerinc egészséges működéséhez, vagy a mozdulatok végrehajtásához. A szexin kivillanó gömbölyödő karizmok fiatalságot, lendületet, de főleg egészséget sugároznak. Fellépésedet magabiztosabbá teszik, és […]

Formáld tökéletesre

A karok alakformálását „szépészeti beavatkozásnak” is lehetne nevezni, mert az itt elhelyezkedő izmok kevésbé vesznek részt tested működésében. Szemben például a törzs többi izmával, amelyek ereje, jó állapota elengedhetetlen például a gerinc egészséges működéséhez, vagy a mozdulatok végrehajtásához. A szexin kivillanó gömbölyödő karizmok fiatalságot, lendületet, de főleg egészséget sugároznak. Fellépésedet magabiztosabbá teszik, és személyiséged is sugárzóbbá válik.  

Lássuk melyek a kar leglátványosabb izmai: 

– A kétfejű felkarizom (m.biceps brachii)  – a kar (könyök) hajlítását végzi

– Háromfejű felkarizom (m.triceps brachii)  – a kar (könyök) nyújtását végzi

– Deltaizom (m.deltoideus)  – a kart vízszintesig emeli, a vízszintes kart előre és hátra húzza.

Az edzőtermen kívül több lehetőséged is van, hogy formás karokat varázsolj magadnak:

Evezéssel:

Ha evezel, minden egyes húzásnál megfeszülnek a kar izmai. Például húzáskor főleg a bicepsz, az evező előretolásakor pedig a tricepsz dolgozik. Ma már számos evezőklub közül válogathatsz, ahol szakemberek segítenek bevezetni a sport rejtelmeibe.

 
Súlyzóval vagy fél literes ásványvizes palackkal, otthon: 

Fogj egy, az edzettségi szintednek  megfelelő súlyzót vagy palackot. Figyelj arra, hogy a súlyzó csak annyira legyen nehéz, hogy akár 12-15- ször ismételve is, kényelmesen el tudd végezni az alábbi gyakorlatokat.  Három-négy sorozatot is csinálhatsz. 

0004657_1.jpg ()

  

1. gyakorlat:
Álló helyzetben a jobb, utána a bal karral végezz könyökhajlításokat. Tizenkét-tizenötször ismételd a mozdulatot. 

2.gyakorlat:
Fogd a súlyzót a kezedbe, és először a jobb, utána a bal oldalra emeld a karodat egészen vízszintesig, enyhén hajlított könyökkel.  Tizenkét-tizenötször ismételd a mozdulatot.

Tippek:
– A kényelmesebbek ülve, fit-ball labdán is végezhetik a gyakorlatokat. Ebben az esetben ügyelj arra, hogy hátad egyenes legyen.
 
– Ha nincs súlyzó kéznél, kérd meg kedvesedet, hogy fogja meg csuklódat, így fejtve ki ellenállást. Ez a gyakorlat mindkét fél számára jó edzés és mindamellett kellemes, közös időtöltés.   

Súlyzó nélkül:

1. gyakorlat:
A talajon helyezkedj fekvőtámaszba, úgy, hogy a térdedet letámasztod a talajon. Végezz  5-6 karhajlítást, utána ismételj. Figyelj arra, hogy a fejed a törzs meghosszabbítása legyen, és a hátad a gyakorlat során egyenes maradjon.  Edzettségi szintednek megfelelően, nyújtott törzzsel is végezheted a hajlításokat.

2. gyakorlat:
Hátsó fekvőtámasz: fogd  meg egy pad vagy szék  szélét a hátad mögött úgy, hogy a lábaid elöl  nyújtva legyenek. Óvatosan hajlítsd a karodat. Minél  magasabban  támasztod meg a lábad, annál nehezebb lesz a gyakorlat.  Edzettségi szinteddől függően ismételd a karhajlításokat.

Fontos, hogy a gyakorlatok után meg is nyújtsd az átmozgatott izmokat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X