Főoldal > MOZGÁS > Így legyen tónusos, izmos karod!

Így legyen tónusos, izmos karod!

fit-ballhajlításkarizomtricepsz
0

Írta: and

Fogyókúrázol, vagy csak szeretnéd megtartani a testsúlyodat? Mindkettőben segít a HáziPatika.com testsúlynaplója, melyben nyomon követheted, melyik nap hány kilót mutatott a mérleg, és azt is feljegyezheted, mit ettél, mennyit sportoltál, sőt a program grafikonon is megjeleníti a változást! A tricepsz egy háromfejű izomcsoport, amely a vállon ered és a felkarcsonton tapad a könyök felett. Hitted […]

Fogyókúrázol, vagy csak szeretnéd megtartani a testsúlyodat? Mindkettőben segít a HáziPatika.com testsúlynaplója, melyben nyomon követheted, melyik nap hány kilót mutatott a mérleg, és azt is feljegyezheted, mit ettél, mennyit sportoltál, sőt a program grafikonon is megjeleníti a változást!

A tricepsz egy háromfejű izomcsoport, amely a vállon ered és a felkarcsonton tapad a könyök felett. Hitted volna, hogy a nőknél ez a legelhanyagoltabb terület? Ha azt szeretnéd, hogy szálkásan izmos legyen a tricepszed, próbáld ki az alábbi gyakorlatokat! Válassz ki két gyakorlatot, csinálj belőlük három, 12 ismétléses sorozatot. Legközelebb végezd el a másik kettőt, de tarts egy pihenőnapot köztük. 

kar2.jpg ()Karhajlítás felemelt lábbal

Ez a gyakorlat több ellenállást ad a sima karhajlításnál a tricepszednek azáltal, hogy a lábmunkát is bekapcsolja. Háttal egy szék szélére támaszkodva végezz karhajlításokat, de mielőtt közelednél a talaj felé, emeld fel az egyik lábad, és tartsd meg egyenesen magad előtt. Miután ebben a testhelyzetben megcsináltál egy sorozatot, cserélj lábat, és végezz el ugyanannyi karhajlítást a másik lábad levegőben tartásával is.

kar3.jpg ()Karhajlítás labdán

A fitt-ball segítségével a tartóizmok stabilitását is bekapcsolod, miközben karhajlításokat végzel. Tedd fel a labdára mindkét lábad, miközben a kezeddel egy szék szélén támaszkodsz befele fordított ujjakkal. Hajlítsd a karod, és amennyire csak tudod, engedd magad közel a talajhoz. Majd húzd vissza magad a tricepszed erejével. Csinálj ebből is egy 12 ismétléses sorozatot. 

kar4.jpg ()Zárt hajlítás

A zárt karhajlítás fokozza a tricepsz tónusának eredményességét. Végezd el a szokásos karhajlítást, de most úgy, hogy kézfejeid érintsék egymást a széken vagy a steppadon. Ez hasonló a zárt karú fekvőtámaszhoz, csak fordított testhelyzetben.

kar5.jpg ()Karhajlítás két székkel

A karhajlítás következő fajtája még keményebben dolgozza meg a felkarodat, mint az eddigiek. Állj két szék közé, és tedd a kezeidet az ülőkék széleire. Tartsd a karjaid egyenesen. Emeld fel a lábaidat egyszerre a talajról, hajlítsd be a könyököd, és engedd lejjebb magad a karizmaid segítségével. Fújd ki a levegőt, miközben felhúzod magad a karizmaid erejével. Meg kell tartanod teljes, saját testsúlyodat – ez adja az extra terhelést.

Amennyiben inkább eszköz nélkül szeretnéd formálni a karjaidat, végezd el Tracy Anderson dögös és szórakoztató karformáló gyakorlatait! Mindössze 10 perc!

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X