Főoldal > MOZGÁS > Eddz a szexi lábakért!

Eddz a szexi lábakért!

edzésgyakorlatlábmozgáspilatessporttorna
0

Írta: and

Egy átlagos napon körülbelül 8-10 ezer lépést teszünk meg. A lábfejben 26 csont, 33 ízület

Egy átlagos napon körülbelül 8-10 ezer lépést teszünk meg. A lábfejben 26 csont, 33 ízület, és több mint 120 izom, szalagok és idegek találhatók. Minden egyes lépés olyan erőkifejtést jelent a lábfejünkre, amely testsúlyunk két-háromszorosának felel meg. Innen indul minden, és a szexi lábak titka is innen kezdődik. Minél jobban dolgoztatjuk a lábunkat, annál kevésbé szükséges a fenék edzése.

Próbáld ki Brooke Siler Pilates-guru és tréner edzését, és legyenek szuperformás lábaid!

Konyharuha gyakorlat

Ülj egy szék szélére, a combod és a lábszárad legyen derékszögben. Helyezz a lábaid elé egy kis törülköző, vagy egy konyharuhát. A lábujjaidat próbáld olyan szélesre húzni, amennyire csak lehetséges. Ezután helyezd az előtted lévő törülközőre, majd próbáld felemelni a lábujjaid segítségével a földről.

labgyak3.jpg ()

Láb előrehúzás

Helyezkedj el fekvőtámasz pozícióba, de a lábaidat tedd terpeszbe. Győződj meg arról, hogy a belső könyök egymással szemben van. Anélkül, hogy a csípőd mozogna, emeld fel az egyik lábadat a szőnyegről és húzd a hasad felé, majd ismételd meg a másik lábaddal. Fontos, hogy mind az öt lábujjaddal támaszkodj a szőnyegen, mert ezáltal erősíted a bokát és a lábközépcsontokat is.

Gumiköteles guggolás

Keress egy erős kilinccsel rendelkező ajtót a lakásban. Fogj egy gumikötelet és a két végét kösd össze, erősen, csomóra. Akaszd rá a kilincsre, állj szembe az ajtóval. A gumikötelet fogd meg, hogy a két karod között kényelmes távolság legyen. A gumikötél erősségétől is függ, hogy mennyire lehet nyújtani. Állj terpeszállásba, és próbálj annyiszor leguggolni, amennyiszer bírsz. Figyelj oda, hogy a térded ne menjen a boka elé! Ha szükséges, a karodat behajlíthatod, de a legjobb, ha 90 fokos szöget zár be a tested.

labgyak2.jpg ()

Balettgyakorlat

Irány a lépcső. Ha nincs ilyen a lakásban, akkor egy step pad, vagy egy vastagabb lexikon is megteszi. Állj a lépcső/könyv szélére úgy, hogy a sarkad lelógjon. Az egyik kezeddel támaszkodj meg a falnál, a másikat helyezd vagy csípőre, vagy a fejed fölé. Fordítsd a sarkaidat szembe egymással és hajlítsd be a térdedet, mélyen. Próbáld meg szétnyitni így a térdeid váll szélességűre. Figyelj arra, hogy a medencéd és a törzsed ne billenjen hátra. Ismételd meg a gyakorlatsort legalább 10x, de pihenő után folytathatod, amíg az erőd bírja.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X