Főoldal > MOZGÁS > 6 gyakorlat, amit próbálj ki az úszómedencében

6 gyakorlat, amit próbálj ki az úszómedencében

fürdésmedencemozgássporttornatornagyakorlatúszásúszómedence
0

Írta: and

Miközben hűsölsz, akár kalóriákat is égethetsz, formálhatod a tested, sokkal hatékonyabban, mint a

Miközben hűsölsz, akár kalóriákat is égethetsz, formálhatod a tested, sokkal hatékonyabban, mint a levegőn. A víz 12-15-szörös ellenállást biztosít, így 3-szor annyi kalóriát égetsz el benne, mint a szárazföldön. Emellett könnyebb is vagy a vízben, így a saját testsúllyal való gyakorlatok elkezdésére is alkalmas.

Itt van 6 gyakorlat, melyekkel elkezdheted a medencében vagy a strandon a mozgást. Hidd el, nagyon frissítő és mókás lesz, ha így végzed a napi testmozgást!

1. Résztáv a vízben

Az alakformálás sokkal hatékonyabb lesz, ha a vízben végzed. A derékig érő vízben 30 másodpercig fuss olyan gyorsan, amennyire csak tudsz! (Persze lehet helybenfutás is, ha a zsúfolt strandon vagy.) Ezután csináld könnyedén, vagy ússz a hátadon 30 másodpercig! Közel 300 kalóriát érhetsz el ennek a gyakorlatnak többszöri ismétlésével.

2. Szökdelés

A víz nagyon nagy hatásúvá teszi az ugró mozdulatot. Derékig érő vízben a jobb lábad emeld fel, a combod legyen párhuzamos a medence aljával! A bal térded hajlítsd be, csípőn legyen a kezed. Végy egy lendületet és ollózó mozdulattal kísérve cseréld meg a lábaid! Ismételd meg 15-20 alkalommal!

vizitorna2.jpg ()3. Séta

A séta a vízben nagyon hatékony. Az ellenállás miatt a vízben nehéznek fogod érezni a haladást, de pont ez a lényeg! Kutatások szerint már a bokáig érő vízben való séta is hatékonyan erősíti a láb izmait. Próbáld ki, hogy úgy sétálsz be a vízbe, hogy a lábad nem emeled ki a vízből, hanem minél laposabb léptekkel haladsz befelé.

4. Karerősítés

Állj derékig érő vízben, a karodat nyújtva tartsd magad mellett. Indítsd a mozdulatot: jobb kar előre, bal kar hátra, majd csere! Ha növeled a gyorsaságát, azzal nehezíted a feladatot. Ha a tenyered a mozgás irányával merőlegesen tartod, növelheted az ellenállást.

5. Irány a labda után! 

Ezzel a gyakorlattal 20 perc alatt 175 kalóriát égethetsz el. Dobjatok egy felfújható labdát a medence másik végére és versenyezzetek, ki úszik oda hamarabb! Próbálj meg minél gyorsabban úszni, hogy te légy az első!

6. Hullámugrás

Ezt a gyakorlatot nagyon fogod élvezni! Észre sem fogod venni, hogy tulajdonképpen edzést végzel. A derékig érő vízben guggold le! Ha jön egy hullám, ugord át! Nehezítheted a feladatot ollózó vagy oldalirányú mozgással!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X