Főoldal > MOZGÁS > 7 ok, amiért még mindig nincs kockahasad

7 ok, amiért még mindig nincs kockahasad

alakformálásedzéshashasizomizomkockahaskockás hasmozgássportzsírégetés
0

Írta:

Már te is tudod, hogy kockahas nem a sok edzéstől, hanem a helyes táplálkozástól lesz, de még így sem izmosodik a pocid? Lehet, hogy valami rosszul csinálsz!

Köztudott, hogy a hasizmokat, a híres “kockákat” a nőknek különösen nehéz megszerezni: nem elég hozzá a kemény edzés, de nagyon tisztán és egészségesen is kell mellé táplálkozni, amit nem mindenkinek bír a szervezete. Ha nálad mindkettő megvan, viszont mégsem bukkantak még elő a hasizmaid, jól jöhet egy kis segítség!

1. Túl sok felülést csinálsz

A hasprésektől nem lesz izmosabb a has, sőt! Maga a hasprés nem kifejezetten jó gyakorlat, mert nem mozgatja meg az egész tested és amúgy is fekszel, miközben a felüléseket csinálod. Ha izmos hasfalat szeretnél magadnak, csinálj sok kardiót (futás, biciklizés, bokszolás), ami mindenhonnan „leolvasztja” rólad a felesleges zsírréteget.

2. Nem gyúrsz kellően a hasizmokra

Hiába vagy izmos, ha a mélyizmokat és a core izmokat nem dolgoztatod meg, soha nem lesznek igazán ütős haskockáid! A legjobb gyakorlatok az izmok növeléséhez a súlyzós feladatok (az emelések és a súlyzóval végezhető guggolások), amik a fitneszversenyzők is rendszeresen végeznek.

3. Nem erősíted a hátad

Az izmos hasfal eléréshez a hátadnak és a derekadnak is erősnek kell lennie! Ha nem szeretnél különösen kigyúrt hátizmot magadnak, akkor csak figyelj mindig a helyes testtartásra: húzd be a pocid, told ki a mellkasod, feszítsd hátra a vállaid és máris erősíted a hátadat! Nem mellesleg, még a gerincednek is jót teszel vele.

43366581 - beautiful athletic woman shakes her abdominal muscles on dark background

4. Nem szálkásítod az izmaidat

Csak rövid ideig szoktál kardiózni és az egy-két kilónál nehezebb súlyokat is csak néha emelgeted? Valószínűleg azért nincsenek még feltűnő hasizmaid, mert túl könnyen veszed az edzést! Ha egy cseppet sem erőlteted meg magad, nem fog bekövetkezni a várva várt eredmény.

5. A hátizmot használod a hasad helyett

Mint már korábban említettük, minden egyes hasizomgyakorlatnál szerepet játszik a hátad: ha viszont nem feszíted meg a csípődet és a popsid is ide-oda mozog a feladatsorok közben, könnyen lehet, hogy nem is a hasizmodat erősíted, hanem a hátadat! Mindig odafigyelve, inkább lassan végezd el a gyakorlatokat, hogy a megfelelő pontokra tudj rágyúrni.

6. Csak a hasizmaidat edzed

Olyan edzéstervet követsz, ami egy nap csak egy izomcsoportot mozgat meg? Az a szomorú hírünk, hogy ha mindig csak ugyanazt a területet dolgoztatod meg, nem fognak fejlődni az izmaid és a változás is el fog maradni. Amennyiben látványosabb és erősebb izmokra vágysz, mindenképpen ügyelj arra, hogy egy edzés keretén belül a has-, a hát-, a kar-, és a lábizmaidat is megdolgoztasd.ű

7. Kerülöd a kardiót

Mindig edzel egy-egy órát a kondiban, de semmi nem látszik rajtad? Ne feledd, a legjobb zsírégető gyakorlatok a magas intenzitású, ám rövid ideig tartó intervall/kardió edzések, mint például a boksz, a biciklizés, a futás vagy a sprintelések. Csupán arra kell figyelned, hogy a pulzusod mindig megfelelő legyen, és a feladatok után mindig tarts legalább 3-5 perc aktív pihenést, ami lehet nyújtás és sétálás is.

Fotó: 123RF

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X