Főoldal > MOZGÁS > Így mozogj a két ünnep között!

Így mozogj a két ünnep között!

diétaéletmódváltásfogyásmozgássportünnepek
0

Írta: and

Bár egyre több edzőterem tart nyitva a két ünnep között, mégis nehezen szánjuk rá magunkat, hogy a vendégségek sorát, a szilveszteri bulira való készülődést komoly konditermi edzéssel szakítsuk meg.

 

Ilyenkor érdemes olyan mozgásformát választani, amely kikapcsol, szórakoztat és egyben társas tevékenység is. Nem kell komoly edzéstervet végrehajtani, a lényeg, hogy az év utolsó napjaiban is mozgasd át a tested. 

Szánkózás

Kevesen gondolnák, hogy gyerekkorunk kedvenc téli időtöltése, a szánkózás valójában intenzív sport. Egy óra alatt akár 455 kalóriát is elégethetünk vele. Keményen megdolgozza a fenék-, a comb- és a vádli izmait. A csúszás élménye pedig extra sok endorfint termel, így boldogságérzetben sem lesz hiány.  

Hógolyózás

A hógolyózás is nagyszerű, átmozgató kikapcsolódás. A hidegben végzett mozgás során több energiát használ fel a szervezet, így ez a lazább átmozgató program is karcsúsít. A hóban való lépkedéshez jobban meg kell dolgoztatni a láb izmait, míg a hógolyó eldobásával a karizmokat edzed. Így az egész tested észrevétlenül dolgozik, formálódik.

Síelés

A síelés az egyik legegészségesebb téli sport. Igazi kikapcsolódás, ha a baráti köröddel vagy a családoddal elmentek a környező országokba síelni. A síeléssel 421 kalóriát égetünk el óránként, így egy délután alatt hihetetlen mennyiségű energiát használhatunk fel. Nemcsak hatékony zsírégető, az alakot is formálja: a comb- és a farizmokat kíméletlenül edzi. Ha a sífutást is kipróbálod, igazi állóképesség-növelő cardio edzésben lesz részed.

hogolyo2.jpg ()

Sétálás

Az előbbi mozgásformák sajnos időjárásfüggők, de ha nincs hó, akkor se keseredj el. A friss levegőjű téli természetben így is mozoghatsz, érdemes a kiadós ebéd után egy nagyot sétálni. Miközben alacsony intenzitású kardio edzést végzel, igazi kikapcsolódás felfedezni a közeli tájakat. Ugye mennyi szépség létezik, amit hétköznap nem is veszünk észre?

Korcsolyázás

A korcsolyázás az egyik legkedveltebb téli sport. Ne csodálkozz, ha másnap ugyanolyan kemény izomlázad lesz a combodban és a popsidban, mintha egy kemény másfél órás edzést csináltál volna végig. A korcsolyázás ugyanis az egész testet átmozgatja, de különösen a kritikus területeket.

Tánc

Ha az év utolsó napjain mégsem mozdulsz ki szívesen hosszabb időre a meleg lakásból, akkor a legjobb választás a tánc. Keress tempós számokat, így egy óra alatt közel 400 kalóriát égethetsz el. Meglátod, a vacsoravendégek is értékelni fogják ezt a programot, minden korosztálynak remek kikapcsolódás.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X