Főoldal > MOZGÁS > 3 elképesztően hatékony kalóriagyilkos mozdulatsor

3 elképesztően hatékony kalóriagyilkos mozdulatsor

edzésfogyásgyakorlatkalórialapos hasmozgássportsúlyzótornazsírégetés
0

Írta:

Csináld ezt a 3 nyújtó-erősítő gyakorlatot heti három alkalommal, máris elégettél egy csomó extra kalóriát!

Ha csak nagyon kis időd és teherbírásod van a testedzésre, ezek a gyakorlatok segíthetnek, mert nagyon hatékonyan formálják a karod, vállad, hátad, feneked, csípőd és persze az egész tested. Az edzéshez szükséged lesz egy pár 2-3 kilós súlyzóra, de ha ez nincs, nyugodtan használj ásványvizes üveget, vagy bármilyen olyan tárgyat, amit stabilan meg tudsz fogni a gyakorlat végzése közben. Minden mozdulatot egy percig csinálj, majd összesen háromszor végezd az egész sorozatot!

1. Térdelő fekvőtámasz (Amit formál: karok, hát, váll, mell)

A: Térden támaszkodva vedd fel a fekvőtámasz pozíciót. Figyelj rá, hogy a felkarod párhuzamos legyen a testeddel, ne kifelé álljon.
B: A hátizmaid segítségével egyenesítsd ki a karod, tartsd 2 másodpercig, majd engedd vissza derékszögig. A mozdulatsort 1 percen keresztül ismételd, majd lépj a következő feladatra.

2. Láthatatlan szék (Amit formál: fenék, csípő, comb)

A: A súlyzókat vedd a kezedbe, állj vállszélességű terpeszbe.
B: Kezdd el a csípőd/feneked lefelé engedni, a térded hajlítsd be. Pont úgy, mintha egy székre ülnél le. Arra vigyázz, hogy a lábujjaid ne emelkedjenek el a földtől. Tartsd 2 másodpercig, ezután pedig emelkedj vissza, majd ismételd 1 percen keresztül, aztán lépj a következő feladatra.

3. Hajlított kar (Amit formál: hát, vállak)

A: Fogd meg a súlyzókat a két kezedben, majd csípőből hajolj előre. Így a súlyzók a padló vonalával merőlegesen vannak. Húzd be a hasad.
B: Lassan hajlítsd be a könyököd, húzd fel a súlyzókat, tartsd 2 másodpercig, majd engedd vissza a kezdő pozícióba. A gyakorlatot ismét 1 percig csináld, aztán az egész ciklust ismételd még kétszer.

Fotó: Profimedia – Red Dot, Prevention


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X