Főoldal > MOZGÁS > Így segít a jóga a fogyásban

Így segít a jóga a fogyásban

alakformálásdiétaegészségfogyásjógameditációmozgássportzsírégetés
0

Írta:

A jóga az egyik legjobb stresszűző mozgásforma, plusz remekül átmozgatja, és nyújta az izmaidat, rugalmassá tesz. Bár nem a jógázást szokták legtöbbször felhozni, mikor valaki fogyni vágyik, a jóga igenis sok mindenben segíthet, hogy elérd a vágyott célt

Nemcsak a testre, hanem a lélekre is fókuszál, testileg és mentálisan is erősebb leszel tőle. Lássuk a jóga fogyásra gyakorolt pozitív hatásait.

Atletikusabbá tesz

A dinamikus jógairányzatok egyik nagy előnye, hogy szinte minden főbb izomcsoportot alaposan megmozgatnak, így nem fordul elő, hogy a lábad izmos lesz, miközben a felsőtested parlagon marad. Érdemes egyes pózokat többször megismételned, mint például a csónak pózt, mely nemcsak dinamikusabbá tesz, de a vérkeringést is élénkíti.

Segít fejlődni

Számos jógafajta létezik a relaxációstól a tüdőkiköpősig. Nézz körül, és válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat. Nem kell megijedni, bőven akad kezdőknek is jógaóra, és attól sem kell tartanod, hogy kezdetben nem tudod, mondjuk az egyensúlygyakorlatokat megcsinálni. Pont ez a szép benne, hogy a kezdetben nehéz nehéznek tűnő feladatokat, legyen az akár annyi, hogy meg tudod érinteni a lábujjad, később már lazán végig tudod csinálni.

38584214 - young woman doing yoga exercises on yoga mat at gym

Megtanít összpontosítani

A fogyózók tetemes része azt fogalmazza meg, mit szeretne elveszíteni. 10 kilót, 15 centit a derékról, és sorolhatnánk. A jóga pont abban segít, hogy ne a a frusztráltságot okozó dolgokra fókuszálj, hanem a jelen állapotodra, szellemedre, testedre, élvezd a gyakorlatokat, nézz kicsit magadba. Ezért is van a legtöbb jógaóra végén egy kis relaxáció. Egy-másfél óra jóga után sokkal kiegyensúlyozottabban tudsz te is saját magadra tekinteni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X