Főoldal > MOZGÁS > BBG: szuperhatékony fitneszprogram a bikinialakért

BBG: szuperhatékony fitneszprogram a bikinialakért

bbgbikini body guideedzésfitneszedzőkayla itsinesmozgássport
0

Írta:

Az erős az új vékony: eddz és formáld tökéletesre a tested, hogy neked legyen a legjobb bikinialakod!

Kayla Itsines, ausztrál fitneszedző BBG programja töretlen népszerűségnek örvend, miközben nem győzünk álmélkodni követői előtte-utána fotóin. De mi is az a BBG? És főleg, mi a titka? Most megtudhatod, mitől olyan különleges és eredményes Kayla programja.

Mi a BBG?

A Bikini Body Guide, azaz a BBG egy szuperhatékony program, amelynek segítségével, a nevében is ígértek szerint, csodás bikinialak érhető el. Mindezt három hónap alatt, hiszen 12 hetes fitnesz- és étkezési tervet nyújt. 2012 óra rengetegen követik Kaylát, az újabb és újabb átalakulós posztok pedig önmagukért beszélnek. A legjobb, hogy az edzéseket bárhol csinálhatod, otthon, szabadban vagy teremben is. A támogató közösségi élménynek pedig mindenhol részese lehetsz, akár a zárt Facebook csoportban, akár a közös edzéseken a magyar BBG csapattal. Az időhiány sem lehet kifogás, mivel csupán heti 3-szor 28 perces intenzív edzést ír elő.

Az erősítő és a kardió edzés kombinációja teszi a BBG-t elképesztően hatékonnyá, míg az étkezési terv megtanít, hogy egészséges üzemanyagokkal lásd el a szervezeted, koplalás és túlevés helyett.

Miből áll az edzésterv?

A heti 3 edzés karra és hasra, lábra, illetve teljes testre bomlik, így a hét különböző napjain különböző izomcsoportokat dolgoztat meg. A gyakorlatok biztosan ismerősek lesznek, hiszen tartalmazza az olyan alapokat, mint a fekvőtámasz, a plank, a burpee, a jumping jack és a súlyzós kitörés. Egy 7 perces gyakorlatsor 4 gyakorlatot tartalmaz, és összesen 2 körből áll. Négyszer 7 perc egy teljes edzés, így jön ki a napi 28 perc. Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Egy kör tartalmaz például 15 burpee-t, 15 fekvőtámaszt, 20 jumping jack-et és 20 kitörést mindkét lábra. Ebből 7 perc alatt annyit kell megcsinálnod, amennyit csak teljesíteni tudsz az adott idő alatt. Ezután egy perces pihenő következik, majd jöhet a második kör, 4 új gyakorlattal. Ha ez is kész van, utána mindkét kört meg kell ismételni. Egy igazán intenzív és komplex edzéstervet kapsz, amire még fél órát sem kell szánni. Eszményi, nem?

Hogyan kell étkezni?

A táplálkozási részét is garantáltan szeretni fogod a programnak, hiszen Kayla, a többi diétával ellentétben, nem zár ki bizonyos ételeket az étrendből. Az egészséges választásra fókuszál, miközben igazán finom recepteket oszt meg követőivel reggelire, ebédre, vacsorára és köztes étkezésekre is. Ha letöltöd az applikációt, még heti bevásárlólistával is megkönnyíti az életed.

Mitől különleges?

Kayla elsősorban a közösségi élményt hirdeti, amelynek ő a kulcsa. Egy olyan támogató légkörbe vezeti be követőit, amely nem pusztán a kinézetre, sokkal inkább arra fókuszál, hogy végre jól érezd magad a bőrödben.

Az edzésterv egyszerűsége és rövidsége miatt könnyen beépíthető bárkinek az életvitelébe, így a program elkezdése neked sem okozhat nehézséget. Bár egy edzés csupán 28 perc, a súlyzón kívül nem igényel eszközhasználatot, mégis elegendő kihívást nyújt. A 12 hét során fokozatos sikerélmények biztosítanak majd róla, hogy elérd a kitűzött célt, miközben napról napra magabiztosabbá válsz. Ne feledd: bár Kayla és követői motiválnak, minden, amit elérsz, önmagadnak köszönhető! A közösség viszont gondoskodik arról, hogy ne veszítsd el a motivációt és az inspirációt. A többi fitneszprogram legnagyobb hiányossága ugyanis az, hogy túlságosan magadra hagy. A BBG közösség tagjaként viszont egy nagy család részévé válhatsz, akik fotókkal és posztokkal, vagy akár közös edzéssel állandóan bátorítják egymást.

Kayla ráadásul jól tudja, hogy mindenki más történettel a háta mögött vág bele a programba, és a legjobb, hogy mégis mindenki számára működik. Tartottak már vele a világ minden tájáról rákos túlélők, anorexiából gyógyuló, izmosodni vágyó nők, 100 kg feletti elhízottak, vagy épp csak olyanok, akik laposabb hasat és kerekebb feneket szerettek volna nyárra.

Mindez érdekesen hangzik? Szívesen belevágnál? Töltsd le a mindentudó PDF-eket, vagy Kayla applikációját, a Sweat With Kayla-t. Az app ugyanúgy tartalmazza a teljes edzésprogramot, csak átláthatóbb verzióban, emellett étrendet, bevásárlólistákat, recepteket is kínál, továbbá lehetőséget ad, hogy vezesd a fejlődésed.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X