Főoldal > MOZGÁS > TRX és jóga egyszerre? Igen!

TRX és jóga egyszerre? Igen!

bikini bodybikinialakedzésfogyásjógamozgássportTRXTRX jógazsírégetés
0

Írta:

Azért nem mélyedtél el eddig jobban a jógában, mert a nehezebb ászanák megrémisztenek? Úgy érzed, nem vagy elég hajlékony? Akkor meg kell ismerned a TRX jógát!

Mi ez?

A TRX jóga – nem meglepő módon – a TRX és a jóga fúziója. Lényege, hogy a felfüggesztett TRX-heveder segítségével a különböző ászanákat könnyebbé vagy épp nehezebbé tehetjük. Egy hídtartás, harcos póz esetén például segíthet megtartani az egyensúlyunkat. A lefelé néző kutyapóz viszont sokkal nagyobb kihívás lehet, ha a lábunkat közben beakasztjuk a hevederbe.

Miért hasznos?

A TRX segítségével sokkal több izmot jóval intenzívebben meg tudunk dolgoztatni, bizonyos ászanák közben pedig intenzívebb nyújtást érhetünk el. Ha valaki szeretne egy nehezebb pózt megtanulni, a heveder egyfajta biztonságérzetet, stabilitást is nyújthat, így a gyakorlat tökéletesítésére fókuszálhatunk ahelyett, hogy azon izgulnánk, mikor esünk el. Ilyen lehet például a varjúpóz (Bakászana), a fejenállás (Sírsászana) vagy a kézenállás (Adhó-mukha-vriksászana). A TRX-kötél használatával kellően meg is erősíthetünk egy-egy ászanához szükséges izomcsoportot, ha pedig haladók vagyunk, segítségével tovább tökéletesíthetjük a pózokat. A TRX jóga fejleszti az állóképességet, az egyensúlyérzéket, keményen edzi a mélyizmokat, és játékosabbá, változatosabbá teszi a jógázást.

Kinek ajánlott?

Kezdő és haladó jógiknak egyaránt. Ha még csak most ismerkedsz a jógával, és sok olyan ászana van, amivel azért nem próbálkozol, mert félsz tőlük, akkor a TRX hasznos társad lehet. Nagyobb önbizalomra tehetsz szert, hiszen olyan pózokat tapasztalhatsz meg a segítségével, amiket egyébként nem tudnál. Ha pedig már profi jógás vagy, a TRX jóga azért lehet érdekes a számodra, mert a heveder által ugyanaz az ászana egészen más érzetet nyújthat. Színesítheted vele a gyakorlást, és tovább fejlesztheted a pózok kivitelezését.

Hol próbálhatod ki?

Magyarországra még csak most kezd beszivárogni ez a mozgásorma. TRX gerincedzést tartanak a Jahndala Jógastúdióban, ami habár nem ugyanaz, de nagyon hasonló a TRX jógához. Ha pedig gyakorlott jógi vagy, akkor egy TRX beszerzésével otthon is kipróbálhatod a mozgásformát.

A cikk a Wellness magazinban jelent meg! 


További cikkeink a témában

turmixzsírégetés

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Írta:
11 napja 0

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

Kövess Facebook-on!
X