Főoldal > MOZGÁS > 9 trükk, hogy karácsonykor is legyen időd a mozgásra

9 trükk, hogy karácsonykor is legyen időd a mozgásra

edzésegészségfogyásizomkarácsonymozgássportünnepekzsírégetés
0

Írta:

Ne hagyd, hogy a karácsony megakadályozza a fitneszcéljaidat! Egyet jól jegyezz meg: edzésre mindig lehet időt szakítani! A következő tippjeinkkel garantáltan bezsúfolhatod a napi edzésedet még a legpörgősebb karácsonyi napba is!

Járj rövid(ebb) órákra!

Hidd el, már napi fél óra mozgás is elég ahhoz, hogy formában maradj – a lényeg a rendszerességben rejlik. Ha személyi edzővel sportolsz, beszélj meg vele rövidebb időtartalmú órákat, ha pedig inkább egyedül edzenél, kapcsolj be egy 30 perces fitneszvideót és máris kezdődhet a zsírégetés!

Eddz későn!

Az ünnepi szezonban egyre többen mennek szabira, ezért előfordulhat, hogy a csoportos edzések és a konditermi edzőgépek is tele lesznek. Ebben az esetben érdemes átgondolnod, hogy az értékes perceidet bosszankodásra és várakozásra pazarolod, vagy kicsit később mész mozogni. Este 8-tól már minden kondi kezd kiürülni, 9-re pedig már csak páran lézengenek a teremben. Szóval, ha az időbeosztásod megengedi és nem mész korán ágyba sem, inkább halaszd a nap végére a mozgást!

Kombináld a kardiós és az erőnléti edzéseket!

A karácsonyi hajszában abszolút nincsen szükséged izomlázra, ezért inkább felejtsd el a láb- és a karnapot! Egy edzés alatt 10 percig kardiózz (futógép, bicikli, aerob mozgások), nyújts pár percet, majd 10 percig vesd bele magad az erőnléti gyakorlatokba (kiugrások, emelések, guggolások) – így minden testrészedet megmozgatod, mégsem lesz izomlázad!

Csökkentsd le az edzéseid mennyiségét!

Az ünnepi szezonban úgyis egész nap talpon leszel, nincs rá szükség, hogy minden hétköznap órákat tölts a kondiban! A heti öt edzésedet csökkents le heti háromra – így több időd marad készülődni, csomagolni, ajándékot vásárolni, sütni-főzni és még sorolhatnánk!

25787253 - low angle view of a determined young woman working out at spinning class in gym

Gyalogolj!

Busszal, kocsival vagy vonattal mész a munkába? Ha a gyalogolsz vagy biciklizel, nemcsak fitten kezded a napot, de a napi edzést is letudod! A levegőzésért pedig nemcsak a tested, hanem a környezeted is hálás lesz!

Tornázz otthon!

Munka előtt, süteménysütés közben, amíg a gyerekek alszanak… Miért is ne lehetne kivitelezni? Csupán arra kell figyelned, hogy helyesen csináld a gyakorlatokat és ne bagatellizáld el az edzést: otthon te diktálod a tempót, de ez nem azt jelenti, hogy a felülések helyetti lazsálás még belefér!

Sportolj barátokkal!

Alig jut időd a csajokra az ünnepi készülődés közepette? Egy közös futás a közeli parkban még közelebb is hozhat titeket egymáshoz! Egy friss kutatás szerint ráadásul az edzéssel töltött idő is hamarabb eltelik, ha jó társaságban vagy, tehát duplán megéri futópartnereket találnod!

Nehezítsd meg a napjaidat!

Jól olvastad! A lift helyett válaszd a lépcsőt, a bevásárlókocsik helyett inkább cipeld a kosarakat, a buszt és a kocsit pedig felejtsd el, ha a közelbe mész – így a kondiban töltött órákat is megspórolhatod, mégsem marad ki az életedből a mozgás!

Relaxálj!

Hidd el, semmi rossz nem történik akkor, ha lazábbra veszed a sportolással kapcsolatod terveidet addig, amíg karácsonyra készülődsz! Pihented az izmaidat, táplálkozz egészségesen és nevess jókat! Elvégre, csak egy évben egyszer van ilyen időszak – edzeni, sportolni viszont máskor is lehet!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X