Főoldal > MOZGÁS > 10 tipp, hogy ne fogyjon el a motivációd

10 tipp, hogy ne fogyjon el a motivációd

edzésfogyásmotivációmozgás
0

Írta:

Mit csinálj, ha alábbhagy a kezdeti lendület, és nincs kedved a rendszeres sportoláshoz? Böngéssz az ötleteink között, és találd meg, melyik lobbantja fel benned újra a lángot!

1. Fogadj személyi edzőt!

Sokan azt gondolják, hogy személyi edzőt fogadni egyfajta úri huncutság, pedig egy jó edző képes arra, hogy folyamatosan motiváljon, inspiráljon, fejlesszen. Segítségével biztosan eléred a célodat, és csak addig kell igénybe venned a szolgáltatásait, amíg egyedül nem boldogulsz.

2. Reális célt tűzz ki magad elé!

A szinte megvalósíthatatlan tervek felállítása magunkkal szemben az egyik legnagyobb malőr. Sajnos nem működik az a felfogás, hogy a hónap elején 70 kiló vagyok, de a következő hónapban már csak 60 leszek. Az ajánlott testsúlyvesztés, ami még nem veszélyezteti a szervezet működését, hetente 0,5-1 kilogramm. Haladj kis lépésekben, hogy minél több sikerélmény érjen, és ne add fel egy hét után a terveid!

3. Keress edzőtársakat!

Ha barátokkal sportolsz, kevesebb eséllyel lógod el az edzéseket. Egy jó társaságban egymást inspiráljátok, húzzátok, és vidámabb hangulatban telnek a legizzasztóbb edzések is.

4. Hallgass zenét!

Az ütős, motiváló zene új lendületet adhat a szokásos, monoton edzéseidnek. A pörgős, ritmusos dalok extra löketet adnak edzés közben, és segítenek, hogy ne csak arra koncentrálj, hány ismétlés van még vissza az adott gyakorlatból.

5. Nézz motivációs videókat!

Az internet tele van olyan sikertörténetekkel, amelyekben hétköznapi emberek osztják meg velünk saját sztorijaikat. Ezekből a videókból akár naponta motivációt nyerhetsz, nem mellesleg pedig egy-két új edzéstippre is szert tehetsz.

6. Eddz dögös sportruhában!

Kinyúlt mackónadrágban és a pasid óriás pólójában edzeni már nem menő. Szerezz be egy dögös edzőrucit, ami hívogatón kacsint majd rád a szekrényből arra sarkallva, hogy minél többször bújj bele és indulj sportolni.

33920775 - healthy beauty. muscular woman holding hands under head   while standing against metal background

7. Fényképet a hűtőre!

Keress egy olyan fotót magadról, amin a legjobb formádban feszítesz, és tedd ki a hűtő ajtajára. Ha edzés után kísértésbe esnél nassolni valamit, a fénykép láttán tuti meggondolod majd magad.

8. Mesélj másoknak a célodról!

Oszd meg a családoddal és a barátaiddal a célodat! Ha tudják, mire készülsz, kíváncsiak lesznek, és rendszeresen kérdezgetnek majd, hogy állsz a célod felé vezető úton – így biztosan nem feledkezel meg arról, miért is hajtasz olyan keményen.

9. Dokumentáld a sikereidet!

Vezess blogot az edzéseidről, hogy bármikor visszakereshesd az elért eredményeidet. És ki tudja, melyik barátodat, családtagodat vagy ismeretlen olvasódat fogja inspirálni a te történeted?!

10. Ünnepeld meg a részcélokat!

Ha elértél egy részcélt, ne felejtsd el megünnepelni! Mindegy, hogy a kedvenc kávéddal leped meg magad, vagy írsz egy különleges facebook-posztot az eredményről, a lényeg, hogy veregesd vállon magad, mielőtt tovább indulnál a végső célod felé.

A cikk a Wellness magazinban jelent meg. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X