Főoldal > MOZGÁS > Ez történik, ha abbahagyod az edzést

Ez történik, ha abbahagyod az edzést

edzéshízásizom
0

Írta:

Elhatároztad, hogy csak azért is rendszeresen sportolni fogsz, ám az élet felülírta a terveidet? Ne hagyd, hogy a feladataid vagy a kényelem eluralkodjon rajtad, hiszen jóval nehezebb belevágni, ha egyszer abbahagyod.

“Leszoksz” a sportról

Biztosan számodra is ismerős, hogy amíg rendszeresen sportolsz, egyáltalán nem esik nehezedre lemenni az edzőterembe vagy futni egyet a szabadban. Amint azonban egy kis időre is abbahagyod, rögtön alábbhagy a lendületed. Ez azzal magyarázható, hogy néhány hét alatt az agy szokássá tud rögzíteni bizonyos tevékenységeket. Ha egy héten háromszor-négyszer edzel, akkor az válik szokásoddá, ha egyáltalán nem mozogsz semmit, akkor pedig az.

Kedvetlenebb leszel

A sportban az a jó, hogy nem csak közben érzed jól magad, de előtte és utána is lelkesedéssel fog el, hogy nemsokára edzeni fogsz, utána pedig a sikerélmény dob fel. Ha nem mozogsz, akkor mindezekről a pozitív energiákról lemondhatsz. Persze nem csak a sportért lehet rajongani, de egész biztosan többet kapsz attól, ha edzel egy kiadósat, mint ha egész nap csak lógatnád a lábadat.

Betegesebb leszel

Az egyik legjobb és leghatásosabb módja az immunrendszer erősítésének az, ha rendszeresen mozogsz. Így nem csak a külsőd lesz sokkal edzettebb, de szervezeted védekezőképessége is. Valószínűleg te is tapasztalni fogod, hogy sokkal fogékonyabb vagy úgy a betegségekre, ha nem sportolsz rendszeresen. Ne kockáztass, vesd bele magad ismét az edzésekbe.

43880639 - athletic young woman fitness model warming up doing squats exercise for the buttocks concept sport slimming healthy lifestyle.

Csökken a teljesítőképességed

Ha abbahagyod a mozgást, az bizony fizikai és szellemi teljesítőképességed romlásával is jár. Nem csak a test, de az elme sem tud felfrissülni úgy, ha nem izzasztod meg magad heti három-négy alkalommal. Ne legyen kifogás tehát, hogy a sok munka, esetleg vizsgaidőszak miatt nincs elég időd, hiszen a befektetett energia többszörösen megtérül.

Izom helyett zsírpárnák

Ha az edzéseket kiiktatod az életedből, ne lepődj meg, ha változások sorát tapasztalod meg a testeden – és ezek nem éppen pozitív irányba visznek. Az egyik ilyen szembetűnő változás az, hogy míg az izomzatod láthatóan eltűnik, helyére zsírpárnácskák kerülnek. Ez sajnos elég rövid idő alatt bekövetkezik, ezért ne hagyd idáig elfajulni a dolgokat.

Felkúsznak a kilók

Különösen akkor igaz a súlygyarapodás, ha rendszeresen végeztél kardió jellegű mozgásokat. Az igazi zsírégető gyakorlatok, mozgásformák befejeztével ugyanis nem lesz semmi, ami megakadályozhatná, hogy felszaladjanak a pluszkilók. A jó közérzet mellett tehát az alakodnak is búcsút inthetsz, ha nem vagy elég kitartó a sportban.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X