Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 étel, ami mindig legyen a konyhádban

8 étel, ami mindig legyen a konyhádban

dióételgasztrogyümölcskonyhaquinoaspenót
0

Írta: and

Amikor leteszed a voksodat az egészséges táplálkozás mellett, előrelátónak kell lenned. Érdemes eltávolítani minden kísértőt – hivatalos nevükön: chips, süti, csoki, keksz -, és a helyükön tápláló snackeket, gyümölcsöket tárolni. Légy okos, és csak azt tartsd a konyhában, ami elősegíti az életmódváltást!

 

Bébispenót

Dobj be néhány tápanyagban gazdag bébispenót levelet szinte minden étkezéshez! Turmixokhoz, levesekhez és tésztákhoz is kiváló. Ez a zöld növény tele van vassal, magnéziummal, A- és K-vitaminnal. A szervezeted nagyon hálás lesz érte.

Chia mag (Azték zsálya)

Tegyél egy evőkanállal az apró fekete magvakból a reggeli smoothie-dba vagy egy tál zabpehelybe, hogy energikusan induljon a nap! Folyadékba keverve a magocskák megduzzadnak, ami segít, hogy sokáig érezd a telítettség érzetet, ráadásul rengeteg rostot és fehérjét is tartalmaznak.

Gyümölcs

Könnyen elérhető, gyorsan, kényelmesen fogyasztható táplálék, amivel semmit nem kell tenned, csak egyszerűen a megenni. A legjobb, ha éhes vagy és azonnal beleharapnál valamibe. Legyen otthon mindig alma, banán, körte és narancs, mert ezek a legegészségesebb nassolnivalók, és még finom gyümölcssalátát is készíthetsz belőlük!

Görög joghurt

Eheted önmagában, néhány friss vagy fagyasztott gyümölcsdarabbal, de a főzéshez is használhatod tejföl, vaj, majonéz, stb. helyett, így sokkal egészségesebb módon készülhet az ebéded. A zsírszegény, alacsony kalóriatartalmú görög joghurt ezután legyen elengedhetetlen tartozéka a hűtőszekrényednek!

citrom2.jpg ()

Citrom

Facsard az ásványvízbe, a saláta tetejére vagy a teádba! Ha mindig kéznél van egy-két citrom, nagyon egyszerűen adhatsz új dimenziót még a házias ételeknek is.

Dió

Igaz, hogy magas a kalóriatartalma, de egy marék dió segít hosszan elnyújtani a teltségérzetet, és feltankol egy nagy adag szívbarát omega-3 zsírsavval. A diófogyasztás tehát az egészséges életmód része, főként azért is, mert pozitívan hat az idegrendszerre.

Fehérjepor

Ha fogyni akarsz, elég fehérjét kell fogyasztanod ahhoz, hogy megnőjenek az izmaid. Ez ugyanolyan fontos, mint az edzőteremben lévő időtöltés. Adj egy kanál fehérjeport a délutáni smoothie-hoz, így támogatod a napi fehérjebeviteledet anélkül, hogy túladagolnád! Akár gluténmentes vagy vegán étrendet folytatsz, akár laktóz intoleranciád van, a fehérjepor minden diétában megengedett.

Quinoa

Az egészséges étrendben sokféle teljes kiőrlésű gabona szerepel, éppen ezért nagyon okos döntés egy zacskó quinoa-t tartani a szekrényben. A sokoldalú gabonából gyorsan készíthetsz meleg vacsorát, de bármilyen salátához is tehetsz egy marékkal, ha igazán tápláló finomságra vágysz!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X