Főoldal > MOZGÁS > Stresszűző masszázs pároknak

Stresszűző masszázs pároknak

masszázsstresszűzés
0

Írta: and

Hogyan kezdjetek hozzá? Zuhanyozz le. Sötétítsd be a szobát, tegyél fel lágy zenét és gyújts meg pár szál gyertyát. Figyelj arra, hogy a szobában meleg legyen. Ha egy kicsit hűvösebb van, készíts elő puha takarót amivel be tudod takarni a kedvesedet. A masszázshoz finom, előmelegített olajat használj. Ne olyat válassz, amely árt a bőrnek, hanem épp ellenkezőleg: olyat, […]

Hogyan kezdjetek hozzá?

Zuhanyozz le. Sötétítsd be a szobát, tegyél fel lágy zenét és gyújts meg pár szál gyertyát. Figyelj arra, hogy a szobában meleg legyen. Ha egy kicsit hűvösebb van, készíts elő puha takarót amivel be tudod takarni a kedvesedet. A masszázshoz finom, előmelegített olajat használj. Ne olyat válassz, amely árt a bőrnek, hanem épp ellenkezőleg: olyat, amely táplálja azt (például oliva- és szezámolaj). 

Masszázs lépésről lépésre

0008109_1.jpg ()

Kedvesed feküdjön a hasára és a hátát takard le egy nagy törölközővel, vagy puha takaróval úgy, hogy a lábai szabadon maradjanak. A meleg és az anyag puhasága oldja a feszültséget és kellemes érzést kelt.

1. A bokától a combtőig
  
– A masszírozást a talppal és a lábakkal kezdd. Meleg olajjal kend be a lábát a bokától a combtőig finom, lágy mozdulatokkal. A talpat se hagyd ki! Kezdd ott a masszázst!  
- Utána vedd a kezedbe a lábfejét és kezdd el masszírozni a hüvelykujjaddal. Pár perc múlva haladj lassan fölfelé testrészről testrészre: a bokát, vádlit, combot és végül a feneket is masszírozd végig. Mindig csak finom simításokat végezz és csak pár mozdulat után térj át az erőteljesebb mozdulatokra.
– Ezután következik a másik láb: a fenti sorrendben masszírozd végig azt is. Utána a lábakat takard be, a hátat pedig hagyd szabadon. 

2. A hát ellazítása

– Finom mozdulatokkal, vékonyan kend be a kedvesed hátát a meleg olajjal. Utána két tenyereddel lágyan simítsd végig a hát mindkét felét a gerinc mellett.
– Pár perc után fejts ki erősebb nyomásokat a hát izmaira. Használd a testsúlyodat is. Lassú, határozott mozdulatokkal haladj, akár fentről lefelé vagy lentről felfelé, ahogy jobban kézre esik.
– A nyomkodás után a hüvelykujjaddal, vagy az összes ujjad első percével kicsit dörzsöld át az izmokat (főleg a gerinc mellett, a lapockánál és a vállaknál). Csak akkor térj át a nyakra, ha már úgy érzed, hogy a többi terület teljesen ellazult.

3. A nyak és a fej masszírozása

– A hát után a nyakat is masszírozd át, és utána térj át a fejre is: az ujjhegyeddel óvatosan, enyhe apró nyomással dörzsöld át a hajas fejbőrt.

Mire figyelj?

  • először mindig finoman masszírozz, és csak néhány perc után válts erősebb mozdulatokra, hogy a feszültséget még jobban ki tudd masszírozni az izmokból
  • amikor a hátat masszírozod, figyelj arra, hogy a gerincre nem szabad erős nyomást kifejteni: ezen a testtájékon mindig csak a gerincoszlop mellett masszírozz!
  • azért, hogy  mindketten jól el tudjatok lazulni, osszátok el a masszázsokat a hét napjaira úgy, hogy mindkettőtökre sor kerüljön


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X