Főoldal > MOZGÁS > 4 tipp a kibuggyanó úszógumi ellen

4 tipp a kibuggyanó úszógumi ellen

diétaétkezésfogyáshajhasi zsírhízáspocak
0

Írta:

Amikor ott tartasz, hogy az úszógumid úgy buggyan ki a nadrágodból, ahogy egy muffin kimászik a sütőformából, azt gondolod, már nincs visszaút. Elfogadod és azt gondolod, neked már így kell élned, de soha ne add fel, nagyon sok csodálatos átalakulásról keringnek képek és történetek az interneten. Meríts erőt és kezdj hozzá az átalakuláshoz még ma!

A hasi zsír magas vérnyomást, szívbetegséget, stroke-ot és cukorbetegséget okozhat, így ha a kinézeteddel nincs is bajod, az egészséged érdekében kezdj változtatni. Íme 4 egyszerű és igazán hatékony megoldás.

1. Kalóriaégetés

Az első lépés, mely megkerülhetetlen, ha szép testet szeretnél: az edzés. Persze egy elfoglalt, stresszes életvitelbe igen nehéz beilleszteni a rendszeres mozgást, az edzés nyújtotta előnyöknek se szeri se száma. Ha terembe mész, közben hallgathatod a kedvenc zenéd, de akár a kedvenc sorozatod is nézheted az elliptikus gép használata közben. Ha inkább a szabadba mennél, akkor pedig kocogj, ússz, lovagolj vagy biciklizz, az úszógumi pedig szinte lerobban rólad!

2. Magas intenzitású intervallumos edzés

Ha már a lassú, egyenletes tempó nagyon jól megy, ideje egy kicsit megvariálni a dolgokat. A magas intenzitású intervallumos edzések (HIIT) legnagyobb előnye, hogy a befejezése után még sokáig felpörgetve tartja az anyagcserét, vagyis sokáig égetsz még kalóriát azután, hogy abbahagytad az edzést. Az edzés metódusa úgy épül fel, hogy az egyenletes tempójú mozgásba teszel gyors, pörgős részeket. Ez azt jelenti, hogy a lassú futásod során 20-30 másodpercig teljes erőbedobással fuss, ahogy csak tudsz, majd válts újra laza kocogásra. Ismételd meg 10x!

3. Erősítés

Most már égeted a felesleges kalóriákat, melyek fent tartják az úszógumidat, de még mindig kéne leadni? A testzsír-százalékod csökkentheted úgy is, hogy az izomtömeget növeled meg. Lehetetlen egy adott területet formálni, ahogy a helyi zsírégetés is lehetetlen, de az izmaidat formálhatod és erősítheted. Menj le egy terembe, kérd ki személyi edző segítségét, de amennyiben ez nem megoldható, otthon is végezheted a gyakorlatokat egy-egy szakember útmutatása alapján, ha az interneten szétnézel. Heti 2 erősítő edzés már gyorsan és látványosan fog átformálni.

4. Köredzés

Ha már az első 3 pont nagyon jól megy, még eggyel fentebb léphetsz, tovább növelve a zsírégetés folyamatát. Amikor például erősítő edzést végzel, amikor például fekvőtámaszt végzel, egy-egy karhajlítás között felugorva tovább fokozod a gyakorlat hatását. De mutatunk 3 olyan megoldást, mellyel motivált maradhatsz és az egészségedért is sokat tehetsz.

Oldalsó elhajlás: Állj vállszélességű terpeszbe, a karjaid pedig lazán hagyd a tested mellett. Az egyik karodat indítsd el a lábujjad felé, a másik karod pedig csak hagyd lógni a tested mellett. Nyújtod és edzed így a hasizmodat, formálod a kritikus területet.

Törzsfordítás: Vállszélességű terpeszbe állj, a kezed helyezd a tarkódra, a térded pedig nagyon enyhén hajlítsd be. Fordítsd a felsőtested előbb az egyik, majd a másik oldalra. Nagyon figyelj oda, hogy a derekad forduljon, ne pedig a térded csavarodjon ki!

Lábemelés: Feküdj hanyatt a padlóra, a karodat pedig nyújtsd ki a fejed fölött teljesen. A talpad a földön, majd egyszerre kezdd el emelni a lábad és a karod. A kar és láb egyszerre indul, de a karodat csupán 90°-ig emeld, ennél a gyakorlatnál a váll a földön marad, a lábad azonban elemelkedik.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X