Főoldal > MOZGÁS > Megvan, melyik a legjobb napszak a mozgásra

Megvan, melyik a legjobb napszak a mozgásra

edzésenergiafogyásmozgássport
0

Írta:

Reggel állandóan rohansz, esténként pedig túl fáradt vagy az edzéshez? A legújabb kutatások kimutatták, hogy mikor érdemes mozogni a maximális hatás érdekében!

Bár már több tanulmány is alátámasztotta, hogy a zsírégetés és az energiafokozás szempontjából a reggeli edzések a leghatékonyabbak, a sportorvosok többsége óva int a magas intenzitású edzések hajnali gyakorlásától, mert felkelés után az izmok még lassan dolgoznak, a szalagok pedig könnyen megsérülhetnek.

A legfrissebb kutatások szerint viszont teljesen mindegy mikor sportolsz – a lényeg, hogy egyik nap se hagyjuk ki a mozgást!

Chris Jordan amerikai sportpszichológus például éppen az Amerikai Légierőnél dolgozott sport konzultánsként, amikor a kutatásai során rájött, hogy a mentális állapot nagyobb hatással van az izmok állapotára és az állóképességre, mint a jó fizikális erőnlét, legalábbis egy határig.

„Többek között egy szakítás vagy egy rossz nap után ezért hagyják ki sokan a mozgást, holott az izmoknak még bőven lenne energiájuk mozogni. Máskor pedig tele vannak energiával, holott átbulizták az egész éjszakát. Minden a mentális beállítottságon múlik.”- mondja Chris Jordan, aki szerint olyan sportot érdemes választanunk, amit rendszeresen szeretünk űzni, hiszen így soha nem fogjuk kötelező dolognak érezni a mozgást.

A konzultáns kísérletei egyébként azt is kimutatták, hogy mindenkinek a saját maga által szabott bioritmushoz alkalmazkodva kell edzenie: tehát, aki reggel energikusabb, az sportoljon hajnalban, aki viszont ódzkodik a korai spinning óráktól, hagyja az edzést későbbre!

A fitneszedző mindezek mellett még azt is javasolja, hogy minden nap pontosan ugyanabban az órában mozogjunk, hiszen így az agyunk automatikusan felkészül a mozgásra és nem lesz időnk buta kifogással lebeszélni magunkat a testedzésről!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

turmixzsírégetés

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Írta:
13 napja 0

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

Kövess Facebook-on!
X