Főoldal > MOZGÁS > Így formáld a vádlid

Így formáld a vádlid

formálformás lábláblábakmozgássportvádlivádliformálás
0

Írta:

A vádli erősítését sokan elhagyják egy-egy edzés alkalmával, de ha igazán nőies alakot szeretnénk, alsó lábszárunkra is érdemes kellő figyelmet fordítani. Ráadásul igen gyorsan látványos változást érhetünk el vádliformálás terén.

1. Ússz

Bár az úszásról elsősorban a felsőtest formálása jut eszünkbe, mégsem a hát- és karizmok erősítése az egyetlen, amit ennek a sportnak köszönhetünk. Az egész testet megmozgatja, és különösen szép, formás vádli lesz a jutalma annak, aki rendszeresen, az úszásnemeket váltogatva szeli a habokat.

2. Fuss

Talán a legelterjedtebb mozgásforma a láb és azon belül is a vádli formálására a futás. Ráadásul mivel kardiómozgásról van szó, ezért nemcsak erősíti a vádli izomzatát, hanem a rajta lévő felesleges zsírt is „leszedi”, hogy helyére szálkás, esztétikus izomzat épülhessen.

35324990 - side view of sporty young woman running on sidewalk in morning. health conscious concept with copy space.

3. Egyensúlyozz

A jóga, pilates, gerinctorna nem csupán nyújtó és erősítő blokkokból áll, de tele van egyensúlygyakorlatokkal is. Ezek nemcsak a gerinc és az izmok nyúlását segítik elő, de formálják a testet, méregtelenítenek, és olyan izmokat is erősítenek, mint a vádli. Ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzésébe ugyanis erőteljesen bekapcsolódik az alsó lábszár izomzata.

4. Kerékpározz

Bár az idő még kevésbé kedvez a szabadban való bringázásnak, egy-egy szobabiciklis edzés nemcsak a comb-, hanem a vádliizmodra is jótékonyan hat. A tekerés szálkásít és erősít egyszerre, így nem kell attól tartanod, hogy hatalmas vádlijaid lesznek, viszont formás, esztétikus, nőies lábaid annál inkább.

5. Erősíts

Ha odafigyelsz a táplálkozásra, nincs rajtad felesleg, akkor a vádlid izomzatát súlyokkal is növelheted. Fontos, hogy ügyelj a fokozatosságra, és ne hatalmas súlyokkal vágj bele. A leghatékonyabb gyakorlat vádliformálásra, ha súlyzókkal a válladon lábujjhegyre állsz, majd lassan visszaengeded a sarkad a talajra. Minél lassabban hajtod végre a gyakorlatot, annál jobban formálod az alsó lábszáron húzódó izmokat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X