Főoldal > MOZGÁS > 3 edzésszabály, ami segít fogyni

3 edzésszabály, ami segít fogyni

alakformálásdiétaedzésedzőteremfogyáshízásmozgássportsúlyzó
0

Írta:

Nagyon frusztráló, amikor azt érzed, órákat töltesz az edzőteremben, az eredmény pedig elmarad. Miért lehet ez? Nos, a szakértők szerint elképzelhető, hogy rosszul csinálod. Tartsd be az alábbi 3 szabályt, az eredmény pedig nem fog elmaradni!

 1. Csináld jobban!

Ha tényleg komoly céljaid vannak az edzéssel, nagyon fontos, hogy őszinte légy magaddal szemben! 3 dolog kell ahhoz, hogy az edzés működjön: le kell izzadnod, szaporán kell venned a levegőt, s bizony kell, hogy némi izomlázat érezz másnap! Nos, ha nem jellemzi mind a három az edzésedet, akkor bizony nem csinálod elég keményen!

edzestipp2.jpg ()

2. Légy következetes!

Ismerős az, amikor elhatározod, hogy holnap is edzel, de persze nem történik semmi másnap? Ha igen, akkor következetlenül edzel. A szakértő szerint a legjobb, ha megtalálod azt a motivációt, mely a legjobban inspirál téged. Lehet az egy baráttal megbeszélt edzés, egy többalkalmas bérlet megvásárlása, vagy akár a neten talált kihívás. Gondolj bele, egy óra csupán az egész napod 4%-a. Senki sem annyira elfoglalt, hogy ne legyen egy nap 4%-a magára.

3. Használj súlyt!

Ha mindig ugyanakkora súllyal dolgozol, a tested egy idő után hozzászokik a terheléshez. Ha okosan és fokozatosan növeled a súlyokat, akkor sokkal jobban és egyenletesebben fog menni a fogyás. Így nagyon hamar szembe fog tűnni a változás, meglátod az izmaid fejlődését és erősödését. Te magad is meg fogsz lepődni, milyen erős vagy.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X