Főoldal > MOZGÁS > 6 tipp, hogy motivált maradj

6 tipp, hogy motivált maradj

edzésfutásmotivációsport
0

Írta:

Bármennyire is szeretsz sportolni, egy idő után előfordulhat, hogy túl unalmasnak érzed a gyakorlatokat, vagy a teljesített kilométereket. Adunk hat ötletet, amivel továbbra is motivált maradhatsz és meg tudod csinálni az edzéstervedben szereplő feladatokat.

1. Csatlakozz

Az internet korában könnyen és gyorsan tudsz csatlakozni a közösségi oldalak olyan csoportjaihoz, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel kommunikálhatsz. Nagyszerű módszer, hogy megbeszéljétek az edzéseket, megünnepeljétek a sikereket, segítséget nyújtsatok egymásnak nehézségek esetén.

2. Tanulj

Minél többet tudsz meg a sportágadról, annál jobb eredményeket érhetsz el. Soha ne hagyd abba az információgyűjtést, amiráadásul a digitális korban minden korábbinál könnyebb. Szinte bármilyen kérdésre gyorsan találhatsz választ (edzésterv, étkezés, sérülés), de ne feledd, csak megbízható forrásokat használj.

3. Taníts

Biztosan emlékszel még rá, hogy milyen nehezek voltak az első edzések. Mik azok a buktatók, amelyeken a saját tapasztalataidat felhasználva jutottál túl. Lehet, hogy könnyebb lett volna, ha valaki néha tanácsokat ad. Új lendületet, motivációt és büszkeséget jelenthet, ha egy kezdő, vagy legalábbis nem olyan tapasztalt sportoló munkáját segítheted.

47407950 - pretty blonde listening to music on couch at home in the living room

4. Kövess

Nem túl nehéz feladat a leghíresebb élsportolók mindennapjait is követni. Sokan közülük hasznos tanácsokat adnak, az edzésekkel, a versenyzéssel kapcsolatban. Érdemes követni őket, hogy ezekhez az információkhoz első kézből hozzájuthass.

5. Hallgass

Ne (csak) ránk, hanem a kedvenc zenéidre. Sok esetben a legjobb dalok rángathatnak ki a gödörből, vagy holtpontnál újabb lendületet adhatnak. Ezt is variáld, ha mindig ugyanazok a számok szerepelnek a lejátszási listában, akkor erre is ráunhatsz.

6. Ellenőrizz

Még, ha szeretsz is egyedül edzeni, akkor is érdemes időnként igénybe venni némi külső segítséget. Lehet, hogy elég, ha csak ráállsz a mérlegre, vagy bekapcsolod a futóórádat. De érdemes időnként edző vagy sporttárs segítségét kérni, hogy lecsekkolják, minden gyakorlatot vagy feladatot rendesen csinálsz-e? Egy-egy ilyen edzés változatosságot és plusz motivációt is jelent egyben.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X