Főoldal > MOZGÁS > Szabadban sportolsz? Védd a bőröd!

Szabadban sportolsz? Védd a bőröd!

bőrbőrvédelemizzadásleégésmelanomamozgásnapnapvédelemsportszépség
0

Írta:

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy ha napra mész, akkor védd a bőröd – és ugyanez igaz akkor is, ha a szabadban sportolsz.

Bármilyen sportág szerelmese is legyél, amit a szabadban kell űzni, nagyon fontos, hogy amikor kimész, akkor ne csak az legyen a fontos számodra, hogy milyen trendi és csinos sportcucc van rajtad, hanem az is, hogy védd a bőröd a nap káros sugaraitól. Főleg akkor, amikor csak kis topot, ujjatlan trikót és extrarövid nadrágot viselsz, azaz sokkal több bőrfelületed látszik ki a ruhából, mint máskor. Sportolás közben is ugyanúgy leéghetsz, mint a tengerparton vagy városnézés közben, nem ár ekkor is nagyon, sőt ha lehet, talán még jobban figyelni arra, hogy rendesen védd a bőröd, ne égj le, és ne adj esélyt a melanoma vagy a bőrrák kialakulásának.

Sokan azért nem kenik be magukat naptejjel, amikor sportolni indulnak, mert a bőrükre kent naptejtől ragacsos, kellemetlen érzésük van, nem tudnak tőle megfelelően izzadni – pedig izzadni kell, mert ez a szervezet természetes, saját hűtőrendszere! – , illetve a krém az izzadsággal együtt lefolyik a bőrről, esetleg a szálló por beleragad a krémbe. Ezek mind elég kellemetlenek – de van megoldás: olyan naptej kell, ami „bírja”, ha mozogsz és izzadsz.

17374641 - woman with suntan lotion at the beach in form of the sun

Nagyon sokat sportolok a szabadban, nyáron is kint teljesítem a 2-3 órás futóedzéseimet, a bőröm fehér, szeplős, és elég sok anyajegyem van. Számomra nélkülözhetetlen kellék a megfelelő naptej, 50 faktoros a minimum, amit magamra kenek, sosem megyek ki anélkül, hogy a ruhából kilógó testrészeimet ne kentem volna be. Sokáig kerestem a megfelelő naptejet, de mindegyikkel volt gondom, ragadt, lefolyt az izzadsággal, úgy éreztem, hogy nem lélegzik tőle a bőröm, főleg akkor, ha az arcomat is bekentem, egyszerűen befülledt az egész.

Ezeket a kellemetlenségeimet azonban idén nyárra sikerült megoldani, meg is mondom, hogyan: elkezdtem használni a La Roche-Posay Anthelios SPF 50+ spray-t, illetve a hozzá tartozó, kifejezetten arcra fejlesztett a Anthelios ULTRA SPF 50+ napvédő krémet. Mindkettő nagyon könnyű állagú, könnyen és gyorsan felvihető a bőrre, és egyáltalán nem kelt ragacsos vagy kellemetlen érzést, olyan, mintha a bőrömön sem lenne, de nagyon is ott van, mert láthatatlanul véd, elképesztő hatékonysággal. Hiába izzadok, mosom az arcom és vizezem a nyakam. Mióta ezt használnom, nem égtem le, nem lettek foltok sem a bőrömön attól, hogy esetleg egy-egy helyen lemostam, leizzadtam a krémet, nem fülledtem be, nem folyt le rólam a védőréteg – egyszóval nagyon bevált.

Ha ilyen naptejet veszel, akkor még egy My UV Patch szenzort is kapsz mellé: ezt a kis szív alakú szezort a bőrödre kell ragasztani, amelynek kék és fehér négyzetei fényérzékeny festéket tartalmaznak. Ezek begyűjtik az UV sugárzást, a My UV Patch mobilalkalmazás segítségével beszkennelheted a szivecskét, az app pedig jelzi, hogy a bőrödet eddig mekkora sugárzás érte és mennyire vagy védett, mikor kellene újra bekenni magad. Ugye milyen hasznos?

Szóval, a lényeg, hogyha a szabadban sportolsz, ne hanyagold el a bőröd védelmét, hanem keress egy olyan napvédő krémet, ami bírja a strapát veled együtt! Hajrá!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X