Főoldal > MOZGÁS > 10 tipp, hogy ősszel és télen is fitt maradj

10 tipp, hogy ősszel és télen is fitt maradj

fittmozgásőszsporttéltippek
0

Írta:

A hidegebb időjárás, a sötétebb nappalok és az ünnepi ételek kényelemesebbé tehetnek. Ne hagyd, hogy a kemény nyári munka kárba vesszen – néhány egyszerű módszer betartásával ilyenkor is fitt maradhatsz.

1.     Találd meg a legjobb időpontot az edzéshez

Nyáron sokan reggel, a napi hőség előtt letudják a mozgást, télen pedig inkább munka után edzenek. Próbáld ki mindkettőt, melyik az optimálisabb számodra.

2.     Használd ki az időjárást

A hűvösebb hőmérséklet miatt jobban eshet a szabadtéri mozgás és könnyebben elvégezheted ugyanazokat a feladatokat, mint a kánikulai napokon.

35653515 - couple jogging in autumn nature

3.     Próbálj ki rövidebb edzéseket

Ilyenkor még zsúfoltabb lehet a napi programod, és nem mindig tudsz mindenütt helytállni. Próbáld ki például a HIIT edzést, amivel rövidebb idő alatt megvagy.

4.     Reális célokat tűzz ki

A hidegebb hónapokban nehezebb mindenütt megfelelni, de ha reális célokat fogalmazol meg, akkor kevésbé érhet kudarc. De legyen azért valami terved, hogy mit szeretnél elérni. Például nevezz egy tavaszi versenyre.

5.     Figyelj az alkoholfogyasztásra

Számos problémát jelent, kalóriát jelent, nincs tápértéke és csökkenti a gátlásokat. Nem kell teljesen lemondani róla, de ügyelj arra, hogy ne ess túlzásokba.

6.     Vezess naplót

Rögzítsd rendszeresen az edzéseidet és azt is, hogy mit ettél. Kutatók szerint ez általában egészségesebb étrendet eredményez. Mintákat is felfedezhetsz, amelyeken így könnyeb változtatni.

7.     Spájzolj be a szezonális termékekből

Pontosan tudod, hogy a fittséged szempontjából mennyire fontosak a gyümölcsök és a zöldségek. Amelyek hosszabb időre eltárolhatók, azokból akkor vásárolj nagyobb mennyiséget, amikor szezonjuk van.

Table set for lunch outdoors in beautiful sunny autumn park. Charcoal grill and picnic basket with baguette bread, sandwich, fruit and vegetables. Cooking for bbq and grill party in fall.

8.     Keress otthoni edzésmódszereket

A saját nappalidnál aligha találsz közelebbi és kényelmesebb edzéshelyszínt. A netes csatornákon és a mobilalkalmazások között pedig könnyedén találhatsz megfelelő gyakorlatokat is.

9.     Fogj össze családtagokkal, barátokkal

Nem te vagy az egyetlen, aki ilyenkor is próbálja a formáját megőrizni. Közösen jobban tudjátok motiválni egymást a célok elérése érdekében.

10.     Variáld az edzéseket

Ne hagyd, hogy unalmas rutin legyen a mozgásból. Próbálj ki új mozgásformákat, vagy csatlakozzon valamilyen csoportos edzéshez.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X