Főoldal > MOZGÁS > 7 érv, hogy a friss levegőn eddz!

7 érv, hogy a friss levegőn eddz!

edzéskinti edzéskinti sportmozgássportszabadban
0

Írta:

Itt a tavasz, megjött a jó idő – ugye már te sem a konditerem négy fala között dolgozod le a felesleges kalóriákat? Ha mégis, mondunk pár nyomós érvet arra, hogy a legközelebb a szabadban sportolj!

1.     Energikusabbá tesz

Talán neked sem újdonság, de a friss levegő élénkíti a szervezetet és serkenti az agy oxigénellátottságát is. Sőt, a legújabb kutatások szerint az izomláz veszélye is kevésbé fenyeget, ha a futópad helyett a szabadban kocogsz!

2.     Nem kerül pénzbe

Márciustól októberig simán megspórolhatod a konditermi bérlet vagy a drága sportfelszerelések árát, ha minden egyes nap legalább fél órát mozogsz a szabadban! A melegebb hónapokban ráadásul testre csatolható súlyokra sincsen szükséged, mert a hőmérséklet emelkedése miatt több kalóriát égetsz el!

26754172 - attractive young woman playing tennis

3.     Kreatívvá varázsol

Egész nap stresszelsz egy fontos meeting miatt? A nap végén ne a konditerembe, hanem a szabadba vezessen az utad! A zöldellő táj megnyugtatóan hat az idegrendszerre, a változatos környezet pedig a kreatívvá tesz – meglátod, egy kis kocogás után sokkal jobb passzban leszel!

4.     Optimistább leszel tőle

Egy 2016-os pszichológiai kísérlet során kiderült, hogy azok, akik a szabadban edzenek, sokkal vidámabbak, mint a konditeremben izzadó társaik. Már ezért megéri a friss levegőn kocogni!

5.     Barátnős program is lehet

Hacsak nem a csajokkal jársz csoportos edzésre, nagy rá az esély, hogy egy közös túrázásra vagy egy hosszabb sétára könnyebben el tudod őket csábítani, mint egy kiadós edzésre –a parkba ráadásul a kutyáitok is veletek tarthatnak, tehát ezentúl tényleg nincs kifogás a lazsálásra!

6.     Több kalóriát égetsz el

A változatos környezet nehezebb és kiszámíthatatlanabb pályával jár: lehet, hogy egy útlezárás miatt kerülnöd kell a bevált útvonaladról, az erdőkben és a parkokban pedig emelkedőkkel és völgyekkel is számolnod kell – ezeknek az apróságoknak hála még több zsírt égethetsz el, mint egy sima futópadon!

7.     Nem kell foglalkoznod a tükrökkel

Ugye is te is szoktad magad edzés közben a tükörben nézni? A szabad levegőn viszont esélyed sincs rá, hogy vizslasd magad! Ez azért jó hír, mert egy brit kutatás szerint a tükör előtti sportolásnak csak negatív hatásai vannak: többek között depressziósabb, magányosabb és bizonytalanabb lehetsz, ha állandóan azzal foglalkozol, hogy hogyan nézel ki edzés közben!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X