Főoldal > MOZGÁS > Keményen edzel, de nincs eredménye? Ezt rontod el

Keményen edzel, de nincs eredménye? Ezt rontod el

alvásedzésétkezésétrendfogyásizomizomépítésregenerálódástápanyagtáplálkozászsírégetés
0

Írta:

Azt hihetnénk, a rendszeres edzés garancia a tökéletes alakra, de ez nem mindig ennyire egyértelmű. Számos olyan buktató létezik, amelyekre ha nem figyelünk kellőképpen, a test nem, vagy csak nagyon lassan éri el tökéletes formáját.

Nem pihensz eleget

A pihenés, regenerálódás legalább ugyanannyira fontos, mint a rendszeres edzés. Erről azonban hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Ha nincs meg a napi 7-8 óra alvás, ne csodálkozzunk, ha izmaink nem a kellő ütemben fejlődnek, növekednek. Ugyanennyire fontos, hogy pihenőnapokat is iktassunk be, három egymást követő napnál többet soha ne edzünk.

Nem jól táplálkozol

Bár a helyes táplálkozás pofonegyszerűnek tűnik, ez mégsem mindig annyira egyértelmű. A cukormentes és egyszerű szénhidrátokat nélkülöző életmód mellett lényeges az is, hogy mikor mit eszünk. Összetett szénhidrátokat, gyümölcsöket lehetőleg a délelőtt folyamán, edzés előtt ajánlott fogyasztani, míg fehérjét sportolás után, a délutáni, esti órákban. A legjobb, ha nem napi háromszor, hanem legalább négyszer-ötször étkezel, hogy a vércukorszinted ne ingadozzon.

attractive fitness woman, trained female body, lifestyle portrait, caucasian model

Nem váltogatod a mozgásformákat

Az ideális edzésprogram változatos mozgásformákat tartalmaz. Fontos, hogy közel egyenlő arányban végezzünk nyújtó, kardió és erősítő edzéseket. Persze mindenkinél más a cél, és az arányokat annak megfelelően kell beállítani, hogy izmosodni vagy inkább fogyni szeretnénk, de egyik mozgásforma sem maradhat ki a heti repertoárból, ha fejlődni szeretnénk.

Helytelen gyakorlatok

A nem megfelelően kivitelezett gyakorlatok nem csak eredménytelenségbe torkollhatnak, de sérüléseket, gerincproblémákat is eredményezhetnek. Ha úgy érzed, minden fontos szabályt betartasz, de az izmok mégsem fejlődnek kellőképpen, kérd személyi edző segítségét. Elég néhány óra, hogy megtanulhasd a számodra legmegfelelőbb gyakorlatok helyes kivitelezését, a legideálisabb ismétlésszámot és súlyt, hogy önállóan is kezedbe vehesd tested formálását.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X