DIÉTA

Diétás csokis sütikkel a vonalakért

Írta: and
0

A következő finom csokis sütiket akár karácsonykor is az asztalra teheted, mindenkinek ízleni fog, és nem kell a kilók gyarapodásától tartani. Írós csokitorta Ha lágyabban szereted, edd melegen, ha keményebben, fogyaszd hidegen. Hozzávalók:sütőspray2 csésze liszt1 ¼ csésze cukor5 kanál cukrozatlan kakaópor1 teáskanál szódabikarbóna4 tojássárgája1 csésze cukrozatlan almaszósz¾ csésze író1 teáskanál vaníliapor Hűtés után:½ csésze vaj3 […]

11 tuti tipp, hogyan fogyj diéta nélkül

Írta: and
0

1. Tojást reggelire Egy amerikai kutatás megállapította, hogy azok a túlsúlyos felnőttek, akik reggelire két tojást fogyasztottak el, 65 százalékkal több súlyt vesztettek, mint azok, akik valamilyen péksüteményt ettek, sőt, állításuk szerint sokkal energikusabbnak érezték magukat, mint korábban. Egy másik kutatás eredményei pedig azt mutatják, hogy azok, akik tojást reggeliznek, naponta 300 kalóriával kevesebbet vesznek […]

Cameron Diaz kedvenc reggeli receptje – Próbáld ki te is!

Írta: and
0

Cameron Diaz elmondása szerint akkor készíti ezt a fogást magának, amikor szörfözni megy, vagy tudja, hogy egész nap alig lesz ideje enni. Szerinte ez a legszuperebb reggeli csemege, hiszen akár 4-5 órára is bőséges energiával látja el a szervezetét, így sokáig kibírja anélkül, hogy rátörne a farkaséhség. „Aztán – mondja – az sem másodlagos szempont, […]

Bizarr diéták – vajon működnek?

Írta:
0

Szex és fogyás Kutatások szerint, ha olyan ételeket fogyasztasz, amelyek fokozzák a szexuális étvágyadat, a nemi életed fellendülésének köszönhetően több kalóriát égetsz majd. A fogyókúra legszigorúbb szabálya, hogy hetente legalább 3-5 alkalommal össze kell bújnod a pároddal. Végre egy diéta, ami neki is tetszeni fog! Hogyan működik? Az első számú vágyfokozóként a ginszenget és a […]

Kedélyjavító étkezési tippek téli napokra

Írta: and
0

A fény mennyiségének változása levertséget, rosszkedvet okoz, ami gyakran az élénkítő, és gyors örömérzetet nyújtó nassolnivalók majszolásához vezet. A kilóknál komolyabb gond a közérzet romlása, a téli depresszió, azaz a szezonális hangulatzavar kialakulása. Ha kifejezetten levert, fáradt, szomorú vagy az év ezen időszakában, akkor szezonális hangulatzavartól, vagy más néven “téli depressziótól” is  szenvedhetsz!  Ilyenkor szinte […]

Fogyj és légy egészségesebb brokkolival!

Írta: and
0

A növények a széles körben ismert tápanyagokon túl biológiailag aktív anyagokban, úgynevezett fitokemikáliákban is gazdagok lehetnek. Ezek az anyagok szerteágazó élettani hatásaiknak köszönhetően betegségek megelőzésében és kezelésében játszhatnak fontos szerepet – a zöld tea, vagy a citrusfélék egészségre gyakorolt pozitív hatásairól ma már szinte mindenki hallott. A fitokemikáliák fő csoportjaik közé tartoznak például a karotinoidok, […]

A vegetarianizmus valóban fogyaszt?

Írta: and
0

Ha nem szereted a húst, vagy más megfontolásból döntesz úgy, hogy vega leszel, ismerd meg a tényeket, hogy az átállás semmiképp se ártson a szervezetednek! A túlzott húsfogyasztás káros? Egyes kutatások megállapították, hogy azoknál a nőknél, akik az ajánlott mennyiségű fehérjénél többet fogyasztottak, háromszor nagyobb volt a kockázata a gyulladásos bélbetegségek (Crohn, Colitis) megjelenésének. A […]

Kedvenc finomságaink egészségesen – nem kell lemondani róluk!

Írta: and
0

Mindenki kedvence, a pizza A pizza a világ egyik legegészségesebb étele lehet, ha odafigyelsz a következőkre, és így készíted el ezt a finomságot: – egy pizza 28 cm-s legyen,– teljes kiőrlésű durumlisztből készüljön,– friss paradicsomszósszal alapozz– a friss paradicsomszószba tegyél bőven majorannát, oreganót, petrezselyemzöldet,– legalább 25 dkg zöldséget tegyél rá (ez lehet brokkoli, gomba, kukorica, […]

Tuti ételpárosítások a karcsú vonalakért

Írta: and
0

Bizonyos ételek kombinálásával felerősítheted azok hatását, így együttes erővel még közelebb visznek az áhított alakhoz. Arról nem is beszélve, hogy egyes párosok az egészségedre is jó hatással vannak. Spenót és csípős paprika A zöldségek nagyszerű C-vitamin források, mely alól a csípős paprika sem kivétel. Spenóttal a vasbeviteled fokozhatod. Vasra ugyanis nagy szüksége van a szervezetnek, […]

Ez a top 5 édesítőszer

Írta:
0

Néhány évvel ezelőtt a cukrot helyettesítő édesítőszerek piaca még elég szűk volt, diabetikus élelmiszereket is csak elvétve lehetett találni az üzletek polcain, ami igencsak megnehezítette a cukorbetegek életét. Napjainkban azonban egyre többen döntenek úgy, hogy kiirtják a cukrot az étrendjükből, vagy azért, mert fogyni szeretnének, vagy, mert egy egészségesebb, tudatosabban élt életre vágynak. Részben ennek […]

Erősítsd immunrendszered házi finomságokkal!

Írta: and
0

Meleg ital hideg napokra Hidegben úgyis kívánjuk a meleg folyadékokat, ezért igyunk naponta 1-2 alkalommal olyan gyógynövényteákat, mint kamilla-, csipkebogyó-, vagy csalántea, de ne cukorral ízesítsük, hanem kiskanálnyi mézzel. Figyeljünk arra is, hogy a mézet ne a forró teába tegyük (azzal úgy is csak a torkunkat forrázzuk le, és a baktériumoknak jó táptalajt készítünk elő), […]

Így főzz okosan és egészségesen!

Írta: and
0

Nemcsak az számít, hogy mit eszel, hanem az is, hogyan. A megfelelő elkészítéssel és tálalással meg tudod őrizni az ételek értékes összetevőit. Íme pár tipp, hogyan fejleszd tökélyre az étkezést. 1. Teavariáció Tejjel vagy citrommal szereted a teát? Mindkettő rendben van! Ugyanis azt már régóta tudjuk, hogy a tejben lévő fehérje képes megkötni a teában […]

Ezt edd magas koleszterinszint és emésztési problémák ellen!

Írta: and
0

Nemzetközi eledel A csicseriborsó a pillangósvirágúak családjába tartozó ősi kultúrnövény, melyet a régiek bagolyborsónak is neveztek. A termés hüvelyében általában 3 mag található, melyek gömbölyűek és kellemes ízűek. A csicseriborsót az ókori görögök és rómaiak előszeretettel fogyasztották – szokásukat később az egyiptomi és arab népek is átvették. A csicseriborsó Ázsiában a curry-s ételek nélkülözhetetlen alapanyagaga […]

E-lista: ismerd meg az adalékanyagokat!

Írta: and
0

Törvényi szabályozással a mérgek ellen Az adalékanyagok megjelenése az élelmiszerek ipari feldolgozásához, a nemzetközi élelmiszerpiachoz kapcsolódik, ahol az élelmiszer olyan áruvá vált, melyet iparszerűen és gazdaságosan kell előállítani a fogyasztók számára.Az élelmiszer-adalékanyagok felhasználása Magyarországon csakúgy, mint a fejlett országokban szigorú feltételekhez kötött, törvény írja elő, hogy csak engedélyezett anyagokat szabad alkalmazni, melyek egészségre bizonyítottan ártalmatlanok, […]

Délutáni snackek 200 kalória alatt!

Írta: and
0

Két deci zsírszegény joghurt fél csésze bogyósgyümölccsel Ha valóban ügyelsz az alakodra, akkor a sütiket és társait jó messzire elkerülőd, ám ettől az édes utáni igényedet még kielégítheted. Nincs másra szükséged, mint egy pohár zsírszegény joghurtra, amelybe belekeversz fél csésze bogyósgyümölcsöt. Így jó néhány kalóriával kevesebb lehet a napi energiabeviteled is, ami egyáltalán nem elhanyagolható […]

Egyél zölden! – Vegatrend

Írta: and
0

5 zöld ok, amiért érdemes vegának lenned A dolog persze nem a konyhádban kezdődik, hanem azoknak az állatoknak a tartásával, amelyek húsa – ha nem vagy vega – a sütődbe kerül. Egy kutatás szerint ha a bolygónkon ma élő összes ember egyszerre válna vegetáriánussá, akkor hat hét alatt érzékelhető lenne ennek jótékony hatása a Föld […]

A 4 legjobb ital elsavasodás ellen!

Írta: and
0

Az elmúlt évtizedekben a társadalom jelentős változásokon ment keresztül és ez a táplálkozásra is rányomta bélyegét, sajnos nem jó értelemben. Nem véletlen, hogy a rákos megbetegedések, a kardiovaszkuláris elégtelenségek, valamint a diabétesz és a savasító ételek (cukor, telített zsírsavak, fehér kenyér) megnövekedett fogyasztása között egyértelmű összefüggés mutatható ki. Ugyanakkor drámaian csökkent a lúgosító hatású zöldségek […]

Megdöbbentő tények a húsról!

Írta: and
0

Magas a koleszterintartalma! Amerikai szakértők szerint a legszárazabb húsok is minimum 30% zsírt tartalmaznak. Ezek egyik összetevője a rendkívül veszélyes LDL-koleszterin, mely lerakódik az érfalakban és érelmeszesedés okoz, ezzel pedig megnöveli számos betegség kockázatát: ilyen pl. az infarktus, a trombózis, az agyvérzés, a magas vérnyomás és az epekő-képződés. A koleszterinszint csökkentése érdekében törekedj mindig arra, […]

Mit nassolj, ha már nem bírod tovább?

Írta:
0

Ha a káros szenvedélyeket is száműzted az életedből, akkor igazán elmondhatod, hogy mindent megteszel azért, hogy karbantartsd a tested, és megőrizd az egészségedet.De mi van akkor, ha egy jól sikerült tárgyalás után, egy kimerítő munkanap végén, vagy egyszerűen csak az íze kedvéért ellenállhatatlanul megkívánsz egy kis édességet? Alma, banán, egy kanál méz, aszalt gyümölcsök… hiába, […]

Ők így fogynak! Kóstold meg a sztárok kedvenc ételeit!

Írta: and
0

Jennifer Garner kedvence A bájos színésznőnek 2 gyermeke és a munka mellett nincs sok ideje főzni, így nem csoda, hogy kedvenc étele is szinte pillanatok alatt elkészíthető, különleges és egyben egészséges is. Garnélarákos orzo Hozzávalók 4 személyre: 1 csésze száraz orzo (rizshez hasonló tészta) 2 teáskanál olívaolaj1 csésze feldarabolt hagyma3 gerezd meghámozott, apróra vagdalt  fokhagyma¼ […]

Így tartsd a súlyod, ha lefogytál!

Írta: and
0

Fogyj fokozatosan! A tartós fogyáshoz nem csak az szükséges, hogy eddigi étkezési szokásaidon változtass, hanem az is, hogy a helyes táplálkozás létformává váljon, és ne két hét alatt akarj megszabadulni a plusz kilóktól, hanem fokozatosan. Ezt egy átfogó tanulmány is megerősítette, mely során azokat az alanyokat vizsgálták, akik 15, vagy annál több kilótól szabadultak meg […]

10 elavult táplálkozási mítosz – eloszlatjuk őket!

Írta: and
0

Tévhit: A hozzáadott cukor káros Tény: A cukor nem azonos az üres kalória fogalmával. Gondolj csak bele, a cukor az egyik legalapvetőbb alapanyag egy konyhában, alig van olyan étel, amibe ne kerülne bele, különösen tekintettel az édességekre. S bár a cukrot évek óta kötelességszerűen utáljuk, a természetes ízesítőket, mint pl. a mézet pedig szeretjük, tudni […]

Kerüld el a szüreti mulatság buktatóit!

Írta: and
0

A szüret a jól végzett munka sikerének eredménye, az érett szőlő, szilva, alma, körte leszedése, és megfelelő tárolásra való előkészítése, illetve a téli burgonya, hagymafélék, cékla, petrezselyemgyökér, sárgarépa, paszternák, zeller, káposztafélék felszedése, és vermelés előkészítése a téli időszakra. Ezek a tevékenységek fizikai munkának számítanak, ahová megfelelően kell táplálkozni is, hogy a fáradékonyságon felülkerekedve, jókedvűen végezzük, […]

Kövess Facebook-on!
X